Šport > Moto športi
205 ogledov

Komisarji odvzeli Verstappnu najboljši startni položaj v Mehiki

Max Verstappen Profimedia
Verstappen izgubil pole position v Mehiki, LeClerc s prvega mesta.

Nizozemec Max Verstappen (Red Bull), ki si je privozil najboljši startni položaj na dirki formule 1 za veliko nagrado Mehike, dirke ne bo začel s prvega mesta. Stevardi F1 so ga namreč kaznovali, ker ni upošteval rumene zastave in upočasnil ob trčenju Valtterija Bottasa. Pole position je tako pripadel Monačanu Charlesu LeClercu.

Valtteri Bottas VN Mehike Šport Bottas priletel v zid, Red Bull najhitrejši

Dirkač Red Bulla je bil sicer najboljši v sobotnih kvalifikacijah, a so posnetki pokazali, da 22-letnik v zadnjem krogu ni upošteval rumenih zastav po trčenju Mercedesovega dirkača Bottasa.

Današnjo dirko F1 bo tako s prvega startnega mesta začel LeClerc, sicer drugi v kvalifikacijah, ob njem bo startal še en Ferrarijev dirkač Nemec Sebastian Vettel.

Verstappen si je prislužil kazen treh mest, tako da bo na dirkališču Hermanosa Rodrigueza tekmo začel s četrtega mesta.

Lewis Hamilton Formula 1 Šport V nedeljo je lahko že znan svetovni prvak sergio perez Nepravično Šport Dokaz, kako žalostna je formula 1 schumacher Veliki rival Šport "Schumacher je imel dva obraza. Nisem ga obiskal."

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice