Šport > Moto športi
477 ogledov

Marquez: Darilo je že, da sem tukaj. Želim biti kot Nadal.

marc marquez Epa
Marquez želi posnemati Nadala.

Španski motociklist Marc Marquez, šestkratni svetovni prvak v razredu motoGP, upa, da bo posnemal sanjski scenarij vrnitve po poškodbi rojaka, teniškega igralca Rafaela Nadala in se zmagoslavno vrnil na dirkališča, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Osemindvajsetletni španski zvezdnik je zaradi hude poškodbe desne roke, ki si jo je poškodoval pri padcu, izpustil celotno sezono 2020, lani pa je moral izpustiti nekaj prvih in zaradi težav z vidom tudi zadnji dve dirki svetovnega prvenstva.

"Mislim, da je Rafa Nadal navdih za vse in ne samo športnike. Kar je storil, je neverjetno. Veliko ljudi je napovedovalo, da je z njim konec, on pa jim je v Melbournu odgovoril z zmago nad mladim tekmecem, drugim igralcem sveta. To je sanjski scenarij, ki ga bom sam poskušal posnemati," je dejal Marquez, ki se pripravlja na predsezonsko testiranje v malezijskem Sepangu.

"V vsakem športu pride do menjave generacij, to je normalno. Treba je delati, izumiti nekaj novega, najti novo metodo, da ostaneš na isti ravni in še naprej zmaguješ. Pri 28. letih se počutim mladega, a bom eden najbolj izkušenih voznikov. Na meni je, da te izkušnje izkoristim za boj za naslov," je napad na nov naslov svetovnega prvaka napovedal Marquez.

Marc Marquez | Avtor: Epa Epa

V tem boju tekmovalec Honde vidi številne konkurente na čelu z branilnem naslova, 22-letnim voznikom Yamahe Francozom Fabiom Quartararojem. "Fabio je bil prvak in si je to zaslužil, ker je bil najbolj konstanten, a Pecco Bagnaia z Ducatijem je leto končal kot najhitrejši. Logično je, da je favorit branilec naslova Fabio, toda kandidatov za naslov je veliko," napoveduje Španec, ki o svoji vrnitvi razmišlja podobno kot Nadal.

"Darilo je že, da sem tukaj. Bal sem se, da je moje kariere konec, na to so me pripravljali zdravniki. Težave so se vrstile, a sem jih zaenkrat premagal. Roka je dobro, vid popoln, čeprav nisem želel na operacijo oči, ker bi s tem res končal kariero. Moram pa priznati, da telesno nisem najbolje pripravljen, vaditi sem začel šele sredi januarja. Upam, da sem prišel do konca temnega tunela," se nadeja voznik Honde.

Sezona svetovnega prvenstva se bo začela 6. marca v Katarju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice