Šport > Moto športi
565 ogledov

Marquez in MIr znova daleč od prvih mest

Marc Márquez Francesco Bagnaia motoGP Epa
Bagnaia drugič zaporedoma s prvega startnega mesta.

Na nedeljski dirki svetovnega motociklističnega prvenstva v Misanu bo v elitnem razredu motoGP s prvega mesta startal Italijan Francesco Bagnaia (Ducati), zmagovalec zadnje dirke v Alcanizu. Iz prve vrste pa bosta startala še drugi Ducatijev dirkač Avstralec Jack Miller ter vodilni v seštevku sezone Francoz Fabio Quartararo (Yamaha).

Za Bagnaio je to drugi zaporedni "pole position", prejšnjega je v Španiji odlično izkoristil in dosegel tudi prvo zmago v elitnem razredu v karieri. Danes pa je s časom 1:31,065 postavil tudi nov rekord proge.

V nedeljo bodo iz druge vrste začeli oba voznika moštva Pramac Ducati, Španec Jorge Martin in Francoz Johann Zarco, ter Španec Pol Espargaro (Honda). Nekdanji svetovni prvak Španec Marc Marquez (Honda) bo imel sedmo izhodišče, razočaranje pa je zgolj z 11. dosežkom doživel aktualni prvak, njegov rojak Joan Mir (Suzuki).

Pred nedeljsko dirko za VN San Marina je v najboljšem položaju Quartararo z 214 točkami, drugi je Bagnaia s 161, tretji pa Mir s 157.

Dirka v elitnem razredu se bo na dirkališču v Misanu začela v nedeljo ob 14. uri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice