Šport > Moto športi
217 ogledov

Vse večja razlika v boju za naslov svetovnega prvaka

Fabio Quartararo Profimedia
Quartararo v Silverstonu prepričljivo do pete letošnje zmage.

Francoski motociklist Fabio Quartararo (Yamaha) je zmagovalec dirke v razredu motoGP za veliko nagrado Velike Britanije v Silverstonu. V hramu britanskega dirkaškega športa je bil za peto zmago v sezoni hitrejši od dveh Špancev, Alexa Rinsa (Suzuki) na drugem in Aleixa Espargaroja (Aprilia) na tretjem mestu.

Quartararo je s pametnim dirkanjem vknjižil osmo zmago v karieri. Po startu ni pretiraval in je potrpežljivo čakal na preboj proti vrhu. V prvi tretjini dirke je prišel na čelo in se hitro odpeljal tekmecem.

V boju za drugo mesto je Rins najprej za seboj pustil brata Espargaro in prišel do prvih letošnjih stopničk. Na najnižjo stopničko je stopil Aleix Espargaro, s čimer je Aprilii zagotovil sploh prve stopničke v razredu motoGP.

V skupnem seštevku v vodstvu ostaja Quartararo, ki je precej povišal prednost. Zdaj ima 206 točk. Na drugem in tretjem mestu sta aktualni svetovni prvak, Španec Joan Mir (Suzuki), s 141 in Francoz Johann Zarco (Ducati) s 137 točkami. Quartararoju se tako sedem dirk pred koncem nasmiha prvi naslov svetovnega prvaka.

V tovarniški ekipi Yamahe so potrdili, da bo Španca Mavericka Vinalesa od VN San Marina v Misanu zamenjal Italijan Franco Morbidelli. Slednji je sicer pogodbo s tovarniško ekipo Yamahe sklenil od leta 2022 naprej, a bo na motocikel japonskega koncerna sedel že za zadnjih nekaj dirk te sezone.

V najšibkejšem razredu je slavil Italijan Roman Fenati (Husqvarna), vodstvo v skupnem seštevku pa je obdržal Španec Pedro Acosta (KTM).

Naslednja dirka v motociklističnem SP bo čez dva tedna, ko bo na sporedu velika nagrada Aragonije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice