Šport > Moto športi
5373 ogledov

Mercedes o Schumacherju: "Ob tem se nam lomi srce"

Schumacher formula 1 VN Brazilije interlagos Marcedes slovo EPA
Veljaki Mercedesa so spregovorili o največjih obžalovanjih v zvezi z Michaelom Schumacherjem.

Michael Schumacher ima po pričevanju ključnih mož Mercedesa velike zasluge za večletno dominacijo srebrne puščice, vendar žal nikoli ni dobil priložnost, da bi požel sadove trdega dela.

Nevedoč je sedemkratni svetovni prvak v treh sezonah tlakoval pot Lewisu Hamiltonu, ki mu je v samo nekaj letih odvzel številne dirkaške rekorde.

Dolgo časa se je šušljalo, da so se pri Mercedesu odkrižali Schumacherja in s tem sprostili mesto Hamiltonu, a je govorice nedavno ovrgel nekdanji prvi mož nemške ekipe Norbert Haug, ki je dejal, da je imel Schumacher možnost nadaljevati kariero v formuli 1, a se za to ni odločil.

michael schumacher | Avtor: Epa Epa
Schumacher se je Mercedesu pridružil leta 2010 oziroma tri leta po njegovi zadnji sezoni s Ferrarijem. Združitev nemške ekipe z največjim dirkačem v zgodovini motošporta je na papirju delovala sanjsko, a se naveza v praksi ni tako obnesla.

Schumijevo vrnitev so zaznamovali podpovprečni rezultati, napake, odstopi in občasne nečedne poteze. Največji uspeh je dosegel s tretjim mestom na VN Evrope leta 2012, kar so bile tudi njegove edine stopničke v treh letih, medtem ko je zmaga zanj ostala nedosegljiva.

Dve dirki prej si je Schumacher privozil najboljši startni položaj na VN Monaka, kjer je kvalifikacijski vrstni red zaradi karakteristik cestnega dirkališča pomembnejše kot kjerkoli drugje. Žal je moral Nemec dirko začeti s šestega mesta, saj je bil zaradi nesreče na VN Španije kaznovan s petimi mesti pribitka.

Glavni strateg Mercedesa James Volwes priznava, da do danes ni prebolel razpleta tistega famoznega monaškega vikenda. "Bil sem presrečen zanj. To je bil eden najboljših krogov, kar ji je odpeljal v življenju. Vsi smo si močno želeli, da bi zmagal na dirki, ker si je to tudi zaslužil. Vložil je ogromno truda v ekipo in to je bila njegova velika priložnost. Ob tem se mi je zlomilo srce. Žal mi je bilo zanj. Še vedno mi je hudo, ko pomislim na to. Glede na vse, kar je dal ekipi, ni dosegel rezultatov, ki si jih je zaslužil," meni Volwes.

Nesrečen razplet dogodkov je obžaloval tudi športni direktor Ron Meadows. "Najbolj obžalujem to, da mu ni nikoli uspelo zmagati z Mercedesom. Michael je bil na drugem nivoju kot vsi drugi dirkači, s katerimi smo delali dotlej. Samo nekaj let kasneje smo postali nepremagljivi, za kar gre priznanje tudi Michaelu, saj je bil eden najzaslužnejših za naš razvoj," je dejal Meadows.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice