Šport > Moto športi
6780 ogledov

Hamiltonu so šteti dnevi, vse je samo še vprašanje časa

lewis hamilton Epa
Po napovedih strokovnjakov bi bila letošnja sezona lahko zadnja v karieri sedemkratnega svetovnega prvaka.

Kariera Lewisa Hamiltona v formuli 1 se približuje koncu, menita nekdanja dirkača in strokovna komentatorja elitnega dirkaškega športa David Coulthard in Mark Webber.

Britanski dirkač, ki je v F1 debitiral daljnega leta 2007 in se ob tedaj favoriziranemu Fernandu Alonsu skoraj dokopal do naslova prvaka z McLarnom, v letošnji sezoni napada osmo dirkaško lovoriko, s katero bi podrl rekord, ki si ga trenutno deli z Michaelom Schumacherjem.

Šestintridesetletnik je že rekorder po številu zmag (96) in najboljših startnih položajev (98).

lewis hamilton Legenda Šport "Če bi Max vozil za Mercedes, bi Hamiltona razbil"

Po koncu lanske sezone, v kateri se je veselil sedmega naslova, je bilo nekaj negotovostiv glede njegove prihodnosti, a je nato pričakovano podaljšal sodelovanje z Mercedesom za eno leto. Z napovedano spremembo pravil za sezono 2022 in iztekom aktualnega dogovora pa je njegova upokojitev realnejša kot kdajkoli prej.

Po napovedih Zaka Browna bosta v sezoni 2022 za Mercedes dirkala Max Verstappen in George Russell. Šef McLarna je namreč prepričan, da se Hamilton ob koncu sezone poslavlja.

Olje na ogenj je nato prilil še Hamiltonov oče Anthony. "Postaja vse starejši in v življenju si želi početi tudi druge stvari. Življenje je precej več kot samo dirkanje, a za zdaj je pristal na še eno sezono," je dejal.

Mick Schumacher F1 Šport To je Schumacher povedal po zadnjem mestu na prvi dirki

Teoriji, da so Hamiltonu v F1 šteti dnevi, pritrjuje tudi Webber. "Lewis je na ciljni ravnini. O tem ni dvoma. Samo najdrznejši bi si upali trditi, da bo dirkal vsaj še tri leta. Mogoče dve. Ali pa eno. Obstaja velika verjetnost, da se bo upokojil."

David Coulthard | Avtor: Epa Epa
Podobnega mnenja je Coulthard. "Mislim, da je to precej verjetno. Enoletna pogodba je znak pomanjkanja zavezanosti z obeh strani. Stvari so povsem odprte," je dejal nekdanji dolgoletni član McLarna.

Hamilton je v formuli 1 debitiral leta 2007 in se že v prvi sezoni z McLarnom uveljavil kot eden najboljših dirkačev na svetu, kar je botrovalo užaljenemu odhodu Alonsa. Prvi naslov je osvojil leta 2008, ko je s prehitevanjem v zadnjih ovinkih sezone preprečil slavje tedaj dirkaču Ferrarija Felipeju Massi.

Sledilo je nekaj sušnih let ob prevladi Red Bulla, nato pa se je leta 2013 preselil k Mercedesu po upokojitvi Michaela Schumacherja. Kar so nekateri označili za karierni samomor, se je izkazalo za zadetek v polno, saj prevlada srebrnih traja že dolgih sedem let, Hamilton pa je v tem času postal najtrofejnejši dirkač v zgodovini tega športa.

Fernando Alonso Kako bizarno Šport Razkrili šokanten razlog za Alonsov odstop: kriv je bil ovitek sendviča!

Lewis Hamilton | Avtor: Twitter/Formula 1 Twitter/Formula 1

Komentarjev 2
  • bogdan76 17:24 05.april 2021.

    leonardo,,,če plačajo samo 5evrov za članek potem je še dober.

  • leonardo 13:10 05.april 2021.

    Avtor prispevka ŽJ ti si bedak. Pa ga še enkrat zbriši! Takšen naslov je primeren za bližajočo SMRT ne pa za slovo od športa. Torej?