Šport > Moto športi
4 ogledov

Michael Schumacher je izdajalec

Žurnal24 main
Vrnitev Schumacherja v formulo 1 je povzročila veliko negativnih odzivov. Očitno samopromotivno potezo egocentričnega Nemca, kot so jo označili v Italiji, so obsodili tudi delavci v Mercedesu.
Ljudje, ki so ostali brez službe, in tisti, ki so zaskrbljeni za svojo, nekaj takega težko razumejo. Tudi našim kolegom v podobnih organizacijah se zdi takšna poteza nesprejemljiva.
Uwe Werner

Michael Schumacher je s svojo nedavno vrnitvijo v formulo 1 naletel tako na pozitivne kakor tudi na negativne odzive. Njegove izdaje Ferrarija pa nikakor ne morejo preboleti v Italiji. Italijanski mediji so ga razglasili za izdajalca in sovražnika številka ena.

Naslovnice italijanskih športnih časnikov so bile polne izjav v stilu: "Ferrari je zelo slabe volje. Od danes naprej je Schumi nasprotnik," ter "Ledena doba v Maranellu. Kanibal se je znova vrnil."

V Italiji je, kot kaže, na Schumacherjevi strani zgolj predsednik Ferrarija, ki je skušal razburjenje ob Nemčevi izdaji moštva iz Maranella pomiriti z razlago, da naj bi šlo za nekega drugega Michaela Schumacherja in da bo tisti pravi za vedno ostal pri Ferrariju.

Italijanskih medijev in tifozijev pa ni prelisičilo niti njegovo priliznjeno odprto pismo, v katerem prosi odpuščanja italijansko športno javnost ter med drugim pravi tudi: "14 let sem bil del Ferrarija, 14 let je bil Ferrari del mene. Velik del Ferrarija bo za vedno ostal v mojem srcu. Bil bi zelo srečen, če bi poleg Ferrarijevih voznikov kanček svoje neskončne simpatije namenili tudi meni."

Na zelo podobne odzive pa je Schumacherjeva vrnitev naletela tudi med delavci tovarne Mercedes. Kot je znano, bo Nemec po povratku v karavani vozil za Mercedes GP. Njegova plača bo znašala zelo solidnih sedem milijonov evrov letno. Ta podatek pa je tako razjezil zaposlene, da so javno izrazili ogorčenje nad višino pogodbe. Delavcem se namreč tako razmetavanje z denarjem v času finančne krize, ko je veliko ljudi izgubilo zaposlitev ali je njihovo delovno mesto ogroženo, zdi nespremenljivo. "Ljudje, ki so ostali brez službe, in tisti, ki so zaskrbljeni za svojo, nekaj takega težko razumejo. Tudi našim kolegom v podobnih organizacijah se zdi takšna poteza nesprejemljiva," je za časopis Frankfurter Rundschau dejal vodja delavskega odbora Mercedesa Uwe Werner. "Zaposleni bi prej razumeli, da se Mercedes umakne iz formule 1," je še dodal Werner.

Podjetje Daimler, ki ima v lasti Mercedes, je ta mesec del proizvodnje Mercedesovega razreda C zaradi zmanjševanja stroškov iz Nemčije preselilo v ZDA. Ob tem pa strokovnjaki pravijo, da bo imel Mercedes v formuli 1 veliko več odhodkov kot pa prihodkov. "Mercedes je skupina, katere primarna vrednost ni udejstvovanje v športu, temveč kvaliteta in prepričljivost," so dejali strokovnjaki. Po njihovi oceni bi moralo biti vsako vozilo Mercedesa prodano za 200 ali 300 evrov dražje, da Mercedes ne bi imel težav s financiranjem programa v formuli 1.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.