Šport > Moto športi
2004 ogledov

Na legendarni dirki za las ušli tragediji! Odtrgano kolo letelo proti gledalcem

Nesreča Rosenqvista in Kirkwooda
1/3
Profimedia
Na srečo je odletelo kolo na sloviti dirki Indy 500 preletelo celotno tribuno.

Potem ko se je pri avtomobilističnih športih v zadnjih desetletjih naredil ogromen korak naprej na področju varnosti, lahko mirno rečemo, da moto športi še nikoli niso bili varnejši. A vseeno je zgolj slepa sreča gledalce na legendarni dirki Indy 500 rešila pred tragedijo.

Do drame je prišlo v 185. krogu, ko se je dirka, na kateri je na koncu slavil Josef Newgarden, že bližala koncu. Takrat je nenadoma Felix Rosenqvist izgubil oblast nad vozilom ter se zaletel v zaščitno ograjo, od katere je vrteči se avto odbilo nazaj na stezo.

Kyle Kirkwood se nikakor ni mogel izogniti Rosenqvistu in je pri visoki hitrosti trčil vanj. Pri trku je s Kirkwoodovega vozila odletelo kolo, katero je preletelo zaščitno ograjo in letelo naprej proti tribuni polni gledalcev.

Na srečo je kolo, katero pri IndyCar 500 vozilih tehta 10 kilogramov in bi pri tej sili lahko ubilo človeka, preletelo celotno tribuno in gledalce. Po dirki so se na spletu že pojavile fotografije z bližnjega parkirišča, kjer je omenjeno kolo priletelo v enega izmed tam parkiranih avtomobilov.

Tudi oba voznika vpletena v nesrečo sta jo odnesla brez hujših posledic, oba sta celo na nogah zapustila mesto nesreče. Sreča v nesreči, da se je vse skupaj tako razpletlo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice