Šport > Moto športi
5865 ogledov

Odlični mladi dirkač podlegel poškodbam po grozljivi nesreči

Victor Steeman Profimedia
Nizozemski motociklist Victor Steeman je tri dni po grozljivi nesreči zaradi poškodb glave preminil.

Dvaindvajsetletni nizozemski motociklist Victor Steeman je umrl tri dni po sobotni nesreči na tekmi svetovnega prvenstva supersport 300 v Portugalskem Portimau.

Steeman je grdo trčil v moštvenega kolega iz ekipe Kawasaki Joseja Pereza Gonzaleza, po hudi nesreči pa so ga prepeljali v bolnišnico, kjer je v torek v večernih urah umrl.

Victor Steeman | Avtor: Profimedia Profimedia

Nesreča se je zgodila v soboto popoldne v tretjem krogu, ko je je Perez izgubil nadzor nad svojim motociklom, Steeman pa se mu ni mogel več umakniti.

Po padcu so mu pomagali z umetnim dihanjem, potem pa so ga s helikopterjem prepeljali v bolnišnico v Faru, kjer je umrl zaradi hudih poškodb glave.

"Zgodilo se je nekaj, česar se kot starš moto dirkača vedno bojiš. Našemu Victorju ni uspelo dobiti zadnje dirke. Kljub neizmerljivi izgubi in žalosti smo izjemno ponosni, da lahko delimo z vami, da je naš heroj še po smrti uspel rešiti pet drugih ljudi, saj bo daroval svoje organe. Želeli bi se zahvaliti vsem, ki ste bili z nami v teh zadnjih dneh. Neizmerno bomo pogrešali našega Victorja," se je ob izgubi oglasila dirkačeva družina.

Victor Steeman | Avtor: Profimedia Profimedia

Izjemno nadarjeni Steeman se je sicer karavani supersport 3000 redno pridružil v sezoni 2019, potem ko je kot zamenjava debitiral že leta 2018. Že v prvi sezoni je dvakrat dosegel najhitrejši čas kvalifikacij, debitantsko sezono pa je končal na petem mestu v skupnem seštevku.

Potem ko se je za eno leto umaknil iz prvenstva, se je slednjemu ponovno pridružil v lanski sezoni, ko je tudi dosegel svojo krstno zmago ter končal prvenstvo na 10. mestu.

Pred letošnjo sezono pa se je iz ekipe KTM-a preselil h Kawasakiju ter nemudoma postal eden glavnih kandidatov za naslov prvaka, potem ko je dobil preizkušnje v Assnu, Mostu, Magny-Coursu ter Barceloni.

Victor Steeman | Avtor: Profimedia Profimedia

Pred tragično nesrečo je tako zasedal drugo mesto v seštevku za Alvarom Diazom, pred ostalimi drikači pa si je privozil že tolikšno prednost, da ga ne more do konca sezone nihče prehiteti in mu bo pripadlo posthumno drugo mesto v prvenstvu.

Steemanova smrt je še druga v prventvu supersport 3000 v zadnjem času, potem ko je pred dobrim letom v Jerezu tragično nastradal tudi Dean Berta Vinales.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice