Šport > Moto športi
66 ogledov

Ognjeni krst ekipe Getlow racing

Supermoto
1/12
Getlow racing
Največja slovenska supermoto ekipa GetLow Racing je nastopila na svoji prvi dirki v italijanskem prvenstvu.

V težkih vremenskih razmerah, ki so vladale na dirkališču Lido di Pomposa in odsotnosti enega od mehanikov, je bilo težko najti prave nastavitve za dež: "Delati sem moral od zgodnjih jutranjih, pa do poznih večernih ur praktično brez pavze. Ekipe običajno potrebujejo tri dni testiranj, da najdejo nastavitev za dež, ta je namreč za vsakega voznika različna. Mi smo zaradi spleta okoliščin morali vse narediti na dan dirke, pri čemer so mi zelo pomagale dolgoletne izkušnje," je dejal glavni mehanik ekipe Bogdan Zidar.

Glavna težava je bil oprijem na zadnjem kolesu, ki ga Andrea Tull in Marko Ukota nista imela. Med kvalifikacijami sta zaradi tega dvakrat padla z motorja. Kljub temu sta dosegla deseti in dvanajsti čas v kategoriji Expert. Enake težave je imel Tine Saražin, ki je kljub grdemu padcu med kvalifikacijami zasedel osmi čas v kategoriji Top. V isti kategoriji je Žan Modic dosegel četrti najboljši čas.

V supermotu vozniki odvozijo dve 20 minutni dirki v dnevu, točke katerih se na koncu seštejejo in tvorijo končni rezultat. V prvi dirki kategorije Expert sta Ukota in Tull dobro začela dirko in pridobila nekaj mest. Ukota je dirko zaključil na sedmem, Tull pa na petem mestu. Tik pred drugo dirko so se na stezo prebili dežni oblaki, kar je botroval številnim padcem. V težavnih razmerah se je najbolje znašel Ukota, ki je bil peti, skupno pa zasedel četrto mesto.

V kategoriji Top je Saražin izboljšal svojo vožnjo iz kvalifikacij in zasedel tretje mesto. Še bolje je vozil Modic, ki je prvo dirko zaključil na odličnem drugem mestu, na koncu pa se je moral zadovoljiti s tretjim mestom. Po dirki je povedal:"Pnevmatiko sem v prvi dirki do konca izrabil, za drugo pa mi je ostala le goldentyre, s katero nisem mogel voziti s takim tempom. Občutki so mešani. Vesel sem z vožnjo v težavnih razmerah, hkrati pa nezadovoljen, ker bi lahko vozil še bolje."

Rezultati:
Žan Modic (Top class):

-kvalifikacije 4. mesto

-prva dirka 2. mesto, druga dirka 3. mesto

-Skupno: 3. mesto


Tine Saražin (Top class):

-kvalifikacije 8. mesto

-prva dirka 3. mesto, druga dirka 8. mesto

-skupno: 5. mesto


Marko Ukota (Expert class):

-kvalifikacije 10. mesto

-prva dirka 7. mesto, druga dirka 5. mesto

-skupno: 4. mesto


Andrea Tull (Expert class):

-kvalifikacije 12. mesto

-prva dirka 5. mesto, druga dirka 10. mesto

-skupno: 8. mesto

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.