Šport > Moto športi
9 ogledov

Prvič trije slovenski motokrosisti

Motokros Youthstream
Z dirko v Valkenswaardu na Nizozemskem se je nadaljevalo svetovno prvenstvo v motokrosu razredov MX1 in MX2, prvič letos pa so nastopili vozniki razreda MX3.

Tokrat so bili na dirki tudi trije vozniki iz Slovenije in sicer Tim Gajser (Motocross-Ski Gajser team) v razredu MX2, ter Klemen Gerčar (AMD Brežice) in Matevž Irt (AMD Sitar racing) v razredu MX3.

Čeprav proge iz mivke slovenskim voznikom ne odgovarjajo najbolj, pa so vsi trije nastopili odlično. V razredu MX3 sta se tako za visoka mesta potegovala tako Gerčar kot Irt, uspešnejši je bil Gerčar, ki je na koncu osvojil četrto mesto in tako sezono začel na isti poziciji, kot je lansko zaključil. Predvsem v drugem nastopu je Gerčar nakazal, da bo tudi letos med resnimi kandidati za uvrstitev na zmagovalne stopničke. Prvih pet krogov je namreč vodil, nato pa izgubil tri mesta in tako do konca vozil kot četrti. Skupaj s petim mestom iz prve vožnje, je to pomenilo skupno četrto mesto na uvodni preizkušnji sezone. Tudi Irtu je bolje uspel drugi nastop, zaključil ga je na desetem mestu. V prvi vožnji je bil  15, skupno na dirki pa 12.

Gajser, ki je tik pred sezono menjal ekipo, se bo letos predvsem posvetil evropskemu prvenstvu razreda EMX 250, nastopil pa bo tudi na nekaterih dirkah svetovnega prvenstva MX2. Prvi nastop je opravil zelo dobro, tudi za njega pa velja, da je bolje odpeljal drugo vožnjo. V prvi je skozi cilj zapeljal na 18 mestu, drugo pa je začel med prvo deseterico. Izkušenejši tekmeci pa mu niso pustili mirne dirke in po treh krogih je izgubil eno pozicijo, kasneje pa še tri. A tudi Gajser ni popuščal in do konca eno mesto pridobil in drugo vožnjo zaključil na 13. mestu. Skupno je osvojil 16. mesto, zmagal pa je branilec naslova, Nizozemec Jeffrey Herlings.

Gajserja čaka naslednji nastop čez 14 dni v Italiji, vozniki razreda MX3 pa imajo pred seboj enomesečni premor, sezona se bo nadaljevala 5. maja v Bolgariji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.