Šport > Moto športi
29 ogledov

Pedrosa se po treh dirkah le vrača

Dani Pedrosa (Honda) in Marco Simoncelli (Honda) Žurnal24 main
Dani Pedrosa se po treh dirkah odsotnosti zaradi okrevanja po zlomu ključnice vrača na dirke razreda MotoGP. Konec tedna bo v Mugellu še dodatno motiviran za odličen rezultat.

Španec Dani Pedrosa (Repsol Honda) se bo konec tega tedna na VN Italije v Mugellu vrnil na svoj motocikel. Petindvajsetletnik si je na VN Francije v Le Mansu vnovič zlomil ključnico in zato izpustil tri dirke. Za tovrstno poškodbo je to dokaj veliko (Cal Crutchlow in Colin Edwards /oba Yamaha Tech 3/, ki sta letos utrpela podoben zlom, sta se denimo vrnila le dirko po padcu), tako se je v paddocku minule dirke za TT Nizozemske v Assnu govorilo, da se je Dani psihično zlomil. Padci in poškodbe se mu dogajajo že vso kariero, od konca minule sezone pa si je ključnico zlomil že trikrat. Uradno je bil odsoten tako dolgo, da bi se ključnica končno vendarle povsem zacelila.

"Že nekaj tednov čakam, da na svoj blog lahko zapišem besede, da se vračam, in danes jih končno lahko," je na svojem blogu na spletni strani glavnega pokrovitelja Hondine tovarniške ekipe zapisal Pedrosa. "Kot sem rekel prejšnji teden, je bil Mugello moj cilj za vrnitev, in zdaj mislim, da sem nared. Komaj čakam, da v Italiji spet sedem na motocikel, pa da vidim, kako se bom počutil in ali bom lahko tekmoval. Sem zelo motiviran." Zmagovalec tretje dirke sezone je po treh dirkah odsotnosti zdrsnil na šesto mesto skupnega seštevka MotoGP. Za ekipnim kolegom Avstralcem Caseyjem Stonerjem zaostaja že 75 točk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.