Šport > Moto športi
3089 ogledov

Prvič po nesreči pokazal levo roko, takšne so posledice ognja

Romain Grosjean Profimedia
Francoski dirkač je sledilcem pokazal posledice nesreče.

Romain Grosjean je na začetku decembra doživel grozovito nesrečo na dirkališču Sakhir v Bahrajnu, ko je z veliko hitrostjo trčil v ogrado, njegov bolid pa so zajeli plameni. Dirkač je za skoraj pol minute obtičal v svojem dirkalniku. V tem času mu je uspelo osvobodoti vkleščeno nogo, odpeti pas in izpod ograde zlesti na plan.

"Pomislil sem na svoje otroke in rekel, da danes ne smem umreti. Moram jih še videti. Znova sem poizkusil na levo, porinil glavo naprej in se zavrtel s telesom, a se je zdaj za stopalko zataknila moje stopalo. Moral sem se vrniti v vozilo, z vso močjo sem potegnil levo nogo, čevelj mi je odtrgalo s stopala. Nato sem vse ponovil. Rama je šlo skozi. Ko se je to zgodilo, sem vedel, da bom preživel," je svoj boj s plameni v prvem intervjuju opisal Grosjean.

Pri reševanju iz bolida si je še najbolj poškodoval roki. "V ognju sem imel še obe roki, rokavici sta ponavadi rdeči, a sta bili zdaj črni in čutil sem bolečino. A sem se dvignil, nato sem skočil na ogrado in začutil, da me je Ian potegnil. Bil je izjemen občutek. Nekdo je z mano! Živ sem!," je zaključil.

Mesec dni kasneje je snel povoj še z leve roke, ki je utrpela težje opekline kot desna, in posledice nesreče delil s svojimi sledilci na socialnih omrežjih. "Povojev ni več in Petrus je zadovoljen," je ob fotografiji na kateri je poziral s hišnim ljubljenčkom dejal dirkač s francosko licenco.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice