Šport > Moto športi
1216 ogledov

Rossi zaradi korone spremenil svoje načrte ter navdušil svet moto športa!

valentino rossi Epa
Koronavirus je pokvaril Doktorjeve načrte.

Italijanski voznik razreda Moto GP ter eden največjih v zgodovini moto športa Valentino Rossi je tekom prejšnje sezone med vrsticami napovedal svoje slovo po sezoni 2020.

Znameniti "Doktor" je sezono končal na zanj zelo skromnem sedmem mestu, s čimer ni zadovoljil niti svoje, niti ekipne ambicije. Vse je kazalo, da je pred njim še poslednja, poslovilna sezona, nato pa je udaril koronavirus...

"Leto 2020 bo ključno. Po koncu sezone mi poteče pogodba, tako da bom kmalu moral resno razmisliti, če bi še nadaljeval z dirkanjem. Vse bo seveda odvisno od rezultatov. V ekipi je bilo veliko sprememb, videli bomo, če bom lahko bolj konkurenčen ter hiter. Če želim podaljšati pogodbo, moramo biti dosti boljši, kot letos. Če temu ne bo tako, se bom umaknil," je decembra 2019 Rossi pojasnil svoje načrte za Motorsport ter dal naslutiti, da po sezoni 2020 zapušča šport, v katerem je pustil neverjetno globok pečat.

valentino rossi | Avtor: Epa Epa

Ugibanja o "Doktorjevem" slovesu je nato podkrepila še tovarniška ekipa Yamahe, ki je za sezono 2021 podpisala pogodbo s Francozom Fabiom Quartararojem, ki bo v moštvu delal družbo Mavericku Vinalesu, medtem ko je Rossi ostal brez sedeža. Nekaj se je šušljalo o selitvi k drugi ekipi Yamahe, Petronas Yamahi, a se je vseeno zdelo bolj verjetno, da legendarni Italijan odvozi še eno s čustvi nabito sezono ter se poslovi od dirkanja.

Nato pa je udarila korona in Rossijeva "poslednja" sezona se ves čas prestavlja, zelo verjetno je, da bo izvedena v skrajšani verziji, ali pa je morda sploh ne bo. Med tem časom pa se je Rossiju tudi vrnila želja po dirkanju in adrenalinu, vsekakor pa si kariere ne želi končati s takšno s korono ohromljeno sezono.

V nedavnem razgovoru z Mattom Birtom je tako na veliko presenečenje vseh priznal, da se je morda nekoliko prehitro zaletel z izjavo, da se po sezoni verjetno poslavlja, ter da si v resnici želi še dirkati.

"Situacija je težka, toda moja prva možnost je, da pozkusim nadaljevati tudi v naslednji sezoni. Imam še vedno dovolj motivacije in želim si nadaljevati. Tod težava je, da je zelo pomembno razumeti svoj tekmovalni nivo, saj sem recimo v drugem delu lanske sezone zelo trpel in prepogosto sem bil prepočasen in se boril za mesta izven prve peterice. Takrat sem še mislil, da imam pred sabo celo leto dirkanja s tovarniško ekipo, saj potrebujem še časa in dirk, da sprejmem dokončno odločitev. Potreboval bi vsaj pet, ali šest dirk z novim glavnim mehanikom in izboljšavami na motociklu, da bi razumel, ali sem še vedno lahko konkurenčen."

"Težava pa je, da dirk ni. Zaradi virusa ne moremo dirkati. A vozniška mesta za novo sezono se že delijo, tako da se bom moral dokončno odločiti, preden se dirkanje sploh začne, saj bomo po najbolj optimističnem scenariju začeli z dirkami šele v drugi polovici leta, avgusta ali septembra. Odločitev pa moram sprejeti že pred tem. Kakorkoli, želim si nadaljevati, pa čeprav sem moral to odločitev sprejeti brez dirk."

"Vsekakor ni letošnja sezona najlepši način za zaključek kariere. Mogoče leta 2020 sploh ne bomo dirkali. Zato je bolj pošteno, da odvozim še eno dodatno prvenstvo ter zaključim šele po naslednjem. Tako da resnično upam, da dobim sedež ter nadaljujem z dirkanjem tudi v letu 2021," je zaključil Rossi ter spravil v delirij navdušence po celem svetu.

Sorodne novice