Šport > Moto športi
2807 ogledov

Navijačem se trga srce ob prizoru Schumijeve družine

Mick Schumacher Profimedia
V teh dneh mineva devet let od tragične nesreče Michaela Schumacherja.

29. decembra bo minilo natanko devet let od tragične nesreče nekdanjega vrhunskega dirkača Michaela Schumacherja, ki je utrpel hude možganske poškodbe v padcu med smučanjem po neoznačeni progi v Merbielu.

Skoraj desetletje kasneje je o stanju zmagovalca 91 dirk za veliko nagrado znanega bore malo.

Nekaj dni pred obletnico tragičnega dogodka se je očetu poklonil Mick Schumacher, ki je spremenil svojo profilno fotografijo na družabnem omrežju Instagram. Ta po novem prikazuje Micka kot majhnega otroka v naročju svojega slavnega očeta, ki je oblečen v dirkaški kombinezom.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Novopečeni rezervni dirkač Mercedesa je svojim sledilcem zaželel tudi vesele praznike z objavo fotografije, na kateri mu družbo delata mama Corinna in sestra Gina

Zaradi Michaelove nesreče, po kateri se je njihovo življenje čez noč obrnilo na glavo, je čas božično-novoletnih praznikov za Schumacherjeve težko odbobje.

Mnogi sledilci so ob tem izrazili razočaranje, ker na fotografiji manjka glava družine.

"Prosim, pustite Michaelu, da se fotografira z vami," je zapisal nek sledilec. "Vesel božič vsem in vse dobro vaši družini, še posebej Michaelu," je dodal drugi.

"Spoštujem vašo zasebnost, a občasno si res želim vedeti, ali Michael lahko govori, jé, hodi in gleda sinove dirke? Večina nas je odraščala v času njegove večletne prevlade. Žalosti me, da ga ne bomo nikoli več videli."

 | Avtor: Instagram Instagram

Schumacherjev sin bo kariero nadaljeval pri srebrnih, potem ko so pri Haasu zavrnili možnost podaljšanja pogodbe z njim. Odpovedal se mu je tudi Ferrari, kateremu se je kot član dirkaške akademije pridružil leta 2019.

Po slovesu od poskočnega konjička, s katerim je njegov oče spisal dirkaško zgodovino, so ga pod okrilje vzeli pri Mercedesu. S tem je šel na nek način po stopinjah očeta, ki je v karieri dirkal tako v rdečem (1996-2006) kot srebrnem dirkalniku (2010-2012).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice