Šport > Moto športi
12596 ogledov

Slovo legende Formule 1, ki je še po končani karieri močno zaznamovala šport

Philippe Streiff Profimedia
Umrl je nekdanji voznik formule 1 Philippe Streiff.

Nekdanji voznik formule 1 Philippe Streiff je umrl v 67. letu starosti, poroča francoska tiskovna agencija AFP. V karieri je Francoz enkrat stopil na stopničke, po hudi nesreči leta 1989 pa se je posvetil organizaciji tekmovanj ter boju za varnostne izboljšave na dirkah in večjo vključenost invalidov v prometu.

"Hudo mi je ob smrti Philippa Streiffa. Vedno je bil izredno pogumen in odločen," je na Twitterju zapisal direktor tekmovanja v formuli 1 Stefano Domenicali.

Philippe Streiff | Avtor: Profimedia Profimedia

Streiff je kariero v formuli 1 začel leta 1984 pri Renaultu. Naslednje leto je dosegel edine stopničke v karieri, v Avstraliji je bil tretji, takrat je vozil za ekipo Ligier. Največ dirk, 48 od 53, pa je vozil za ekipo Tyrrell. Pred tem je nastopal tudi na vzdržljivostnih dirkah, leta 1981 je bil v Le Mansu drugi.

Leta 1989 je med testiranji v Braziliji doživel hudo nesrečo, po kateri je ostal v invalidskem vozičku. A je ostal povezan z avtomobilskim športom, saj je bil znan organizator dirk v kartingu, tudi tistih v sloviti pariški dvorani Bercy.

Poleg tega je z vodstvom formule 1 sodeloval na področju varnostnih izboljšav na dirkališčih, prizadeval pa si je tudi za čim večjo vključenost voznikov invalidov v prometu, predvsem pri vožnji avtomobilov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice