Šport > Moto športi
259 ogledov

Mick Schumacher podpisal za ekipo, za katero je dirkal tudi oče

Mick Schumacher Profimedia
Mick Schumacher bo od leta 2023 član Mercedesa kot rezervni dirkač.

Mick Schumacher bo leta 2023 zapustil dirkaško akademijo pri Ferrariju v formuli 1 in se pridružil Mercedesovi ekipi AMG Petronas kot rezervni dirkač, so potrdili pri Mercedesu. Prvak formule 2 leta 2020 je bil od leta 2019 član Ferrarijeve akademije.

Sin sedemkratnega svetovnega prvaka v formuli 1 Michaela Schumacherja je v zadnjih dveh sezonah vozil za ameriško dirkalno ekipo Haas, ki ima motorje Ferrarija.

Po težkem letu z dvema nesrečama v Savdski Arabiji in Monaku so se pri Ferrariju in Haasu odločili, da ne bodo podaljšali sodelovanja s 23-letnikom.

Portal racingnews365.com navaja, da je Mercedesov šef Toto Wolff, ki je priznal željo po vrnitvi imena Schumacher k srebrnim puščicam, podpisal pogodbo s prvakom formule 2 kot rezervnim voznikom za naslednjo sezono.

V objavi je Mercedes potrdil, da bo Schumacher mlajši prihodnje leto opravljal naloge rezervnega dirkača in marketinške naloge ter bo navzoč na vseh dogodkih v okviru dirk za veliko nagrado v formuli 1.

Michael Schumacher | Avtor: Profimedia Profimedia

Njegov oče je za volanom Ferrarija osvojil pet naslovov svetovnega prvaka, bil pa je tudi član Mercedesa. V sezoni 2023 bosta za ekipo iz Maranella vozila Monačan Charles Leclerc in Španec Carlos Sainz. Zasedena sta tudi druga kokpita dirkalnikov v elitnem razredu pri nemški ekipi Haas. Schumacherjevo mesto pri Haasu bo pripadlo rojaku Nicu Hülkenbergu, s Haasom pa bo podpisal pogodbo tudi Kevin Magnussen.

Za Mercedes dirkata Britanca Lewis Hamilton in George Russell. Hamilton, ki je leta 2020 izenačil Schumacherjev rekord po številu naslovov svetovnega prvaka, je sezono končal na šestem mestu, Russell pa je bil v minuli sezoni četrti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice