Šport > Moto športi
2010 ogledov

Tako bodo izgledali dirkalniki prihodnosti

ferrari logo zaščitni znak konjiček
Dobrodošli v leto 2021.

Vodstvo elitnega dirkaškega športa je za uvod v dirkaški konec tedna v Singapurju predstavila konceptne dirkalnike za sezono 2021. Mednarodna avtomobilistična zveze (Fia) želi v prihodnosti zagotoviti bolj izenačeno tekmovanje z več prehitevanja, velik poudarek pa bo tudi na izgledu dirkalnika, s katerim želijo privabiti mlajše občinstvo.

"Ko smo začeli razmišljati, kako naj bi bili videti dirkalniki leta 2021, smo se strinjali, da je prvi cilj čim večja izenačenost. Zato je treba izboljšati sposobnost sledenja drugemu vozilu, ko dirkalnik dohiti tistega pred seboj. Zdaj zaradi zavetrja dirkalniki, ko pridejo nekaj dolžin avtomobila za tekmeca, izgubijo del moči. Radi bi, da se to ne bi zgodilo in lahko rečem, da smo pri tem že 80-odstotno uspešni," je povedal direktor za motošport v F1 Ross Brawn.

lewis hamilton Črne napovedi Šport "Problem formule 1 je nerešljiv"

"Želimo si, da bi mladi navijači razumeli tehnologijo, znanost, inženirske dosežke, matematiko, ki stojijo za dirkalniki. Če bomo to dosegli, bodo novi dirkalniki tudi vznemirljivi za novo generacijo. Formula 1 je lahko tudi priložnost, da tehniko in tehnologijo spravimo v šole in med študente," je dodal Brawn.

ross brawn | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 3
  • Tomaz_321 08:26 15.september 2018.

    Zanima me... Ko nas bodo v bodoče prisilili, da se se bomo MORALI voziti z električnimi vozili, zakaj za vraga se bodo oni še vedno šli te dirke, ko bo njihov motor še vedno na nafto????