Šport > Moto športi
1765 ogledov

V Formulo 1 se vrača legendarni priimek

Pietro Fittipaldi Profimedia
Grosjeana ne bo na naslednji dirki, namesto njega Fittipaldi.

Moštvo Haas v formuli ena je sporočilo, da bo francoski dirkač Romain Grosjean v torek zapustil bolnišnico po grozljivi nesreči na nedeljski veliki nagradi Bahrajna. Obenem pa so dodali, da bo na naslednji dirki za VN Sakrija namesto Francoza startal Brazilec Pietro Fittipaldi.

Šef moštva Günther Steiner je v nedeljo zvečer dejal, da je odločitev o nastopu na nedeljski VN Sakirja v rokah 34-letnega Francoza, ki pa predvsem zaradi opeklin na rokah ne bo okreval pravi čas. V nedeljo zvečer je Grosjean sicer navijačem iz bolnišnice že sporočil, da je z njim glede na okoliščine vse v redu.

roman grosjean | Avtor: Instagram Instagram

Grosjean je le nekaj zavojev po startu dirke po trčenju z Rusom Danilom Kvjatom (Alpha Tauri) izgubil nadzor nad dirkalnikom, zaneslo ga je v desno, potem pa je s hitrostjo približno 250 km/h treščil v ogrado.

Po trčenju se je Haasov dirkalnik zarinil pod kovinsko ograjo in se prelomil na pol, takoj pa so ga tudi zajeli plameni. Varnostniki so se nemudoma lotili gašenja, 34-letnik pa se je sam rešil iz ognjenih zubljev.

Odločale sekunde Šport "Grosjeanov vizir je bil stopljen"

V dirkalniku bo Grosjeana zamenjal 24-letni Fittipaldi, ki je bil v zadnjih dveh letih testni voznik moštva Haas. Gre sicer za vnuka dvakratnega svetovnega prvaka Emersona Fittipaldija.

Emerson Fittipaldi | Avtor: Profimedia Profimedia

Do konca sezone v F1 sta še dve dirki. Na spremenjeni konfiguraciji steze bo naslednja znova na sporedu v Bahrajnu, dirkaško leto 2020 pa se bo končalo 13. decembra v Združenih arabskih emiratih.

roman grosjean Spoznal zmoto Šport Grosjean nasprotoval sistemu, ki mu je rešil življenje: "Brez tega me ne bi bilo več" Ostre kritike Šport F1 pojasnjuje, zakaj so predvajali grozljive posnetke Romain Grosjean VN Bahrajna Foto/Video Šport Grozljivo: bolid prelomljen na pol, Grosjeana zajeli plameni
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice