Šport > Moto športi
3313 ogledov

V nekaj dneh še četrta smrt med reli dirkači

reli Epa
Avtomobilistični šport je v le nekaj dneh izgubil tri voznike relija in enega sovoznika.

"Seveda smo si zmago želeli dolgo časa, vendar se nam trenutno vse skupaj zdi tako nepomembno. Po tem, ko smo bili konec tedna osredotočeni na dirko, zdaj spet pogrešamo svojega prijatelja. Takoj po prečkanju ciljne črte je to vse, o čemer lahko razmišljamo," je po zmagi na reliju za svetovno prvenstvo na Hrvaškem, ki sta ga zaznamovala tudi odstop vodilnega po prvem dnevu Thierryja Neuvilla in velik incident navijačev ob progi, dejal Valižan Elfyn Evans (Toyota).

Ta je na četrti postaji letošnje sezone slavil pred Estoncem Ottom Tänakom (M Sport Ford), in Fincem Esapekko Lappijem (Hyundai), na 17. mestu pa je preizkušnjo končal najboljši Slovenec Rok Turk (Hyundai). A najboljši vozniki relija so še vedno pod vtisom nesreče, ki je deset dni prej med preizkušanjem hrvaških cest vzela življenje Ircu Craigu Breenu. 

To pa ni bila edina tragična nesreča med vozniki relijev v zadnjih dneh. Na reliju Villa de Tineo v Asturiji sta ob trčenju v drevo umrla domačina Julio Cesar Castrillo in njegov sovoznik Francisco Javier Alvarez. Njuna smrt je prizadela tudi njunega someščana iz Ovieda, dvakratnega svetovnega prvaka formule ena Fernanda Alonsa. Ta se je sicer že preizkusil tudi na slovitem reliju Dakar.

"Kako žalostno je bilo za vso avtomobilistično družino izvedeti, kaj se je zgodilo na reliju Villa de Tineo. Moje misli so z družinama Julia Cesarja Castrilla in Francisca Javierja Alvareza," je na twitterju zapisal Alonso.

Do zadnje smrti voznika relija pa je prišlo v soboto, prav tako v Španiji. V bližini mesta San Bartolome de Pinares je španski voznik David Lopez Tomico zletel s ceste, njegovo vozilo pa je končalo v 50 metrov globokem prepadu. Njega in sovoznico Natalio Ros so iz avtomobila izvlekli gasilci. Voznik je kasneje zaradi poškodb umrl, Rosovo pa so prepeljali v bolnišnico.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice