Šport > Moto športi
15 ogledov

Vettel ljubi Suzuko

Sebastian Vettel EPA
Najhitrejši v kvalifikacijah pred dirko svetovnega prvenstva v formuli 1 za veliko nagrado Japonske v Suzuki je bil nemški dirkač Sebastian Vettel (Red Bull-Renault). To je že njegov četrti pole na tej dirki.

Iz prvega startnega položaja bo nedeljsko dirko začel njegov moštveni kolega Avstralec Mark Webber. Tretji čas kvalifikacij je postavil Britanec Jenson Button (McLaren-Mercedes), ki pa bo zaradi menjave menjalnika dirko začel šele z osmega mesta.

Vettel, ki je dobil zadnjo preizkušnjo za VN Singapurja, je vpisal svoj že 34. najboljši startni položaj v formuli 1 ter četrtega zaporednega v Suzuki. Vodilni v skupni razvrstitvi svetovnega prvenstva Fernando Alonso (Ferrari) je v kvalifikacijah vpisal šele sedmi čas. V boju dvakratnih svetovnih prvakov ima tako Nemec lepo priložnost, da zmanjša prednost Španca, ki pred zadnjimi šestimi dirkami sezone znaša 29 točk.

Še kar nekaj dirk je na voljo, zato je težko karkoli predvidevati. Najpomembneje je, da končamo vse dirke. Vzdržljivost je lahko odločilna, naš naslednji cilj pa je vsekakor prehiteti Alonsa,” je že pred kvalifikacijami dejal Vettel, ki mu gre tako vse po načrtih. “Nekaj reči še moramo nadoknaditi glede na Mclaren. Tu bo zelo hiter tudi Sauber,” je še dodal Nemec. Njegove besede je s četrtim časom kvalifikacij pred domačimi navijači potrdil Kamui Kobajaši, Sergio Perez pa je bil v drugem Sauberju šesti. oba bosta startala z mesto boljšega položaja.

Lewis Hamilton (McLaren), ki se bo po sezoni preselil k Mercedesu, je bil tokrat šele deveti. Ob njegovem hitrem krogu se je namreč na stezi zavrtel Kimi Räikkönen (Lotus), kar je Britanca stalo boljše uvrstitve. Finec je dosegel osmi čas, zaradi kazni Buttonu pa bo jutrišnjo dirko, ki se bo začela ob osmi uri po srednjeevropskem času, začel kot sedmi.

Kvalifikacije:

1. Sebastian Vettel (Nem/Red Bull)		1:30,839
2. Mark Webber (Avs/Red Bull)			1:31,090
3. Kamui Kobajaši (Jap/Sauber)			1:31,700
4. Romain Grosjean (Fra/Lotus)			1:31,898
5. Sergio Perez (Meh/Sauber)			1:32,022
6. Fernando Alonso (Špa/Ferrari)			1:32,114
7. Kimi Räikkönen (Fin/Lotus)			1:32,208
8. Jenson Button (VBr/McLaren Mercedes)	1:31,290 (+ 5 mest)
9. Lewis Hamilton (VBr/McLaren Mercedes)	1:32,327
10. Felipe Massa (Bra/Ferrari)			1:32,293

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.