Šport > Moto športi
8217 ogledov

Zaradi povzročene nesreče zahtevajo strožjo kazen za Marqueza

Marc Marquez, trk z Miguelom Oliveiro Profimedia
Po nesreči, ki je zakrivila poškodbo njihovega dirkača, moštvo RNF Aprilia zahteva strožje kazni za nevarno vožnjo na dirki.

Na Veliki nagradi Portugalske je Marc Marquez izgubil oblast nad svojim motorjem in grdo trčil v Miguela Oliveiro. Ob tem je Portugalca poškodoval, skupil pa jo je tudi sam, oba dirkača bosta izpustila naslednjo preizkušnjo v Argentini.

Stevardi dirke so Špancu za njegovo agresivno in nevarno vožnjo izrekli kazen. Na naslednji dirki bi tako dvakrat moral odvoziti 'dolgi krog' (double Long Lap penalty; op.p.). Kazen 'dolgega kroga' je bila uvedena leta 2019. Vsako dirkališče ima sicer na voljo nekaj izletnih mest, ki so sicer del steze, a za nekaj sekund podaljšajo pot dirkaču, ta pa tako izgubi nekaj časa v primerjavi s tekmeci. Ker Marquez v Argentini ne bo nastopil, se kazen prenese na prvo preizkušnjo po njegovi vrnitvi.

Z izrečeno kaznijo sicer pri moštvu RNF MotoGP Team, kjer so po dirki sicer sprejeli Marquezovo opravičilo, niso zadovoljni, zato so danes podali izjavo za javnost. 

"Po incidentu, ki ga je s svojim neodgovornim dirkanjem povzročil Marc Marquez in pri tem poškodoval Miguela Oliveiro, si prizadevamo, da bi stevardi v takšnih primerih izrekli strožje kazni. Dirke razreda MotoGP, naj si gre za sprintersko ali glavno preizkušnjo, so zelo hitre in zelo intenzivne, vsak dirkač pa si za vsako ceno želi zmagati. Vendar tako agresivno vedenje lahko povzroči zelo težke posledice, ne samo za posamezne dirkače, amapak tudi za njihove tekmece."

"Omenjeni incident med Marquezom in Oliveiro bi moral biti opozorilo za vse dirkače v razredih MotoGP, Moto2 in Moto3. Od takšnega početja bi jih morala odvrniti stroga kazen. Pri moštvu CryptoDATA RNF MotoGP™ Team obsojamo takšno vedenje na stezi in močno priporočamo strožje kazni, da bi se s tem odvrnilo prihodnje povzročitelje podobnih nesreč, vključno z dirkači naše ekipe. Stevarde pozivamo, da hitro in odločno ukrepajo proti neodgovorni in nevarni vožnji, s tem pa ponudijo vzgled mladim dirkačem v razredih Moto3 in Moto 2."

"Verjamemo, da je varnost glavna prioriteta v vseh športih, in MotoGP mora izvesti potrebne ukrepe za zaščito vseh svojih dirkačev. Stevarde bomo podprli pri vzpostavljanju varnejšega in odgovornejšega dirkaškega okolja," so zaključili pri RNF MotoGP Team.

Marc Marquez | Avtor: Print Screen Print Screen

Komentarjev 1
  • Ender3 20:16 28.marec 2023.

    In prav to naj bi zanimalo bralce Žurnala. !!!

Sorodne novice