Šport > Moto športi
4181 ogledov

Zvezdnik Red Bulla zagrozil z upokojitvijo

Sergio Perez Epa
Dirkač Red Bulla je v luči naraščajočega trenda namignil na možnost predčasnega slovesa.

Letošnja sezona formule 1 predvideva rekordnih 23 dirk za veliko nagrado, dirkači pa se bojijo, da bi se koledar v prihodnosti lahko še povečeval.

Seznamu prirediteljev se bo prihodnje leto pridružil Las Vegas, ponovno pa naj bi dirko organizirali tudi v Katarju in na Kitajskem.

Ob odpovedi VN Rusije v Sočiju bi se lahko koledar v primerjavi z letošnjo sezono povečal še za dve dirki, kar presega skrajno mejo zmogljivosti vseh sodelujočih.

 | Avtor: Epa Epa

"Jasno je, da obstaja velik interes za organizacijo dirk formule 1, a preveliko številko dirk ni izvedljivo," je opozoril dirkač Red Bulla Sergio Perez. Mehičan je v formuli 1 prvič tekmoval v sezoni 2011, ki je štela "samo" 19 preizkušenj.

"Dirk je veliko, potem so tu še treningi v simulatorju in različne medijske obveznosti. Preprosto nimamo več časa zase ali za svoje družine. Imam dva majhna otroka, tretji je na poti. Če se bo koledar še povečeval, bom zagotovo prenehal," je dejal Perez.

dirkalnika formula 1 F1 dirkač Premikal je meje Šport Poslovil se je velikan formule 1

Na njegove besede se je odzval norveški strokovnjak za motošport Henning Isdal. "To je navadno stokanje. Težko ni njemu, temveč mehanikom. Sergio leti v prvem razredu in z zasebnimi letali, medtem ko podporni aparat nima tega privilegija. Razumem, da je 23 dirk skrajna meja, vendar Perez ni tisti, ki je lahko nezadovljen. Potuje v velikem razkošju in zasluži ogromno denarja," je dejal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.