Šport
21 ogledov

"Možnosti so res velike"

Ivan Hudač svari pred prevladovanjem čustev. (Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
Ivan Hudač, trener Petre Majdič, optimistično pričakuje sredin sprint v klasični tehniki. Če bodo smuči dobro pripravljene, se lahko veselimo. Na 10 kilometrov bosta startali Vesna Fabjan in Barbara Jezeršek.

»Možnosti so res velike«

Petra Majdič ne bo štartala na ponedeljkovi desetkilometrski preizkušnji v drsalni tehniki. Na mehki progi ne bi imela možnosti za vrhunski rezultat, zato bo raje hranila moči za sredin sprint. Do takrat naj bi se tudi proga utrdila.

"Res je, do zdaj je bila vsak drugi dan proga v zelo slabem stanju. A vremenska napoved je dobra. Napovedane so ohladitve, tako da bo proga verjetno zmrznila in v boljšem stanju pričakala tekme," je dejal Ivan Hudač, ki pravi, da se za odpoved sodelovanja na ponedeljkovi preizkušnji ni bilo težko odločiti: "Racionalno je treba premisliti, preračunati stvari. Ne smeš dovoliti, da prevladajo čustva. Potem odločitev ni težka."

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Na ponedeljkovi preizkušnji na 10 kilometrov bosta štartali Vesna Fabjan in Barbara Jezeršek.

Majdičeva je dobro pripravljena. Zadnjih 23 mesecev je živela za te olimpijske igre, ki bodo njene zadnje. Da res ni bilo nič prepuščeno naključju, je potrdil tudi Hudač: "Zadovoljen sem, ker se nam je do zdaj vse poklopilo. Upam, da bo tudi naprej potekalo vse po načrtih. Da bomo sprejemali prave odločitve, tako kot doslej."

Ali je možno, da bi Petra klonila pod velikim pritiskom? "Najtežje je speljati prvo tekmo, ko so pričakovanja velika. Če se ti posreči, potem ni več ovir, pritisk odpade, vrata se odpirajo ena za drugimi. Vse gre samo od sebe. Petra je zelo dobro pripravljena, tako da so njene možnosti res velike. Dobro smo trenirali, posrečile so se nam tudi stvari, na katere se ne da vplivati. Če bomo imeli še dobro pripravljene smuči, se bomo lahko veselili." Danes bosta na preizkušnji na 10 kilometrov štartali Vesna Fabjan in Barbara Jezeršek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.