Šport
19 ogledov

Nazaj med tri najboljše branilce

Pique smeh Manchester City Barcelona Liga prvakov osmina finala EPA
Španski reprezentančni branilec Gerard Piqué ni zadovoljen s svojimi predstavami v minuli sezoni, a ve, kako se lahko vrne med najboljše.

Gerard Piqué se želi vrniti med najboljše branilce na svetu. "Menim, da trenutno ne sodim med najboljše. V minuli sezoni nisem pokazal prave forme v La Ligi ali na svetovnem prvenstvu. Moram se vrniti na pravo pot, saj če želiš igrati za Barcelono, moraš biti med treni najboljšimi osrednjimi branilci na svetu," je na pripravah katalonskega kluba v Angliji dejal španski reprezentant.

Sedemindvajsetletnik verjame, da mu bo do vrnitve med elito pomagala tudi sprememba na trenerskem stolčku: "V preteklosti sem že bil med najboljšimi, vem na kakšen način se lahko tudi vrnem tja. To je zame velik izziv, Luis Enrique pa mi ga lahko pomaga uresničiti."

Piqué bo v obrambni vrsti zdaj sodeloval z Jérémyjem Mathieujem, ki je v Barcelono prestopil iz Valencie. Španec o Francozu meni, da je izjemen nogometaš in da ne bo imel težav s privajanjem na nov klub, saj že ima veliko izkušenj z igranjem v španskem prvenstvu.

V Angliji se je težko izognil tudi vprašanju o Luisu Suárezu. "Ne morem soditi, ali je suspenz upravičen, ali ne, vendar če nekomu vzamete pravico do dela, bo ta jezen zaradi tega. Prepričan sem, da bo izjemno motiviran ob vrnitvi," je dejal Piqué. O Urugvajčevi prihodnosti naj bi bilo več znanega 8. avgusta, ko bo o morebitnem zamnjšanju kazni odločalo Športno arbitražno sodišče v Lozani.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.