Šport
7917 ogledov

Nekdanji selektor se vrača v slovensko reprezentanco! Kaj to pomeni?

Boris Denič Epa
Boris Denič se bo kot svetovalec vključil v delo moških rokometnih reprezentanc.

V slovenski reprezentančni rokomet se vrača nekdanji selektor slovenske izbrane vrste Boris Denič. V prihodnje bo opravljal delo svetovalca strokovnih štabov moških reprezentanc, aktivno pa se bo z nasveti priključil tudi formiranju moške B reprezentance, so danes potrdili pri slovenski rokometni zvezi.

"Prepričan sem, da bo sodelovanje z Borisom Deničem za slovenske moške rokometne reprezentance velika pridobitev. Verjamem, da bo kot oseba z referencami in rezultati, ki jih je dosegel, izredno pripomogel k še boljšemu delovanju celotnega ustroja," je dejal selektor moške članske reprezentance Uroš Zorman.

Denič je nekdanji vratar, ki je v dresu z državnim grbim zbral 52 nastopov in dosegel dva zadetka. Danes 55-letni rokometni strokovnjak se je po zaključku igralske kariere podal na trenersko pot. Od leta 2006 je v članski reprezentanci deloval kot pomočnik Kasima Kamenice, Mira Požuna in Zvonimirja Serdarušića.

Leta 2010 je bil imenovan za selektorja in jo popeljal na tri velika tekmovanja. Pod njegovim vodstvom je Slovenija na EP 2012 zasedla šesto mesto, leto za tem bila na svetovnem prvenstvu četrta, leta 2015 pa med svetovno elito osma.

Boris Denič | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice