Šport
54 ogledov

"Nočemo turnirja s praznimi sedeži"

Roland Garros
Ustanovljena je bila delovna skupina, v kateri so predstavniki ministrstev za šport in zunanje zadeve ter uradniki in zdravstveni organi Roland Garrosa.

Izboljšanje položaja v zvezi z epidemijo novega koronavirusa z optimizmom navdaja tudi prireditelje odprtega teniškega prvenstva Francije v Parizu. Ti že ne razmišljajo več, ali turnir septembra bo, ali ne bo, ampak o tem, ali ga bodo lahko izvedli z gledalci ali brez.

Pravijo, da obstaja velika verjetnost, da bodo prostor na tribunah našli tudi ljubitelji tega športa, ki pa se bodo morali držati pravil o socialni distanci.

Nikoloz Basilashvili Grozi mu zapor Šport Vrhunski igralec aretiran zaradi pretepanja bivše žene vpričo otroka

"Nočemo turnirja s praznimi sedeži. Prepričan sem, da bodo na tribunah tudi gledalci, koliko jih bo lahko, zdaj ne morem reči. Po posvetu z odgovornimi za zdravje moramo najti optimalno število, ki bo zadostilo varnostnim ukrepom," je za AFP dejal Jean-Francois Vilotte, generalni direktor Francoske teniške zveze (FFT).

Turnir za OP Francije naj bi se začel 20. septembra.

Kot je dejal direktor, so že ustanovili delovno skupino, v kateri so predstavniki ministrstev za šport in zunanje zadeve ter uradniki in zdravstveni organi Roland Garrosa. "Cilj je, da bomo imeli gledalce, če nam tega ne bo dovoljeno, pa smo zmožni pripraviti turnir tudi za zaprtimi vrati," je zaključil Vilotte.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.