Šport > Nogomet
1670 ogledov

13 mesecev ni zadel, zdaj pa tale mojstrovina

Vincent Kompany Epa
Kapetan razveselil Pepa Guardiolo.

Manchester City in Liverpool bosta v zadnjem kolu Premier League odločila o naslovu angleškega prvaka. Rdeči, ki jih v ligi prvakov še čaka povratni polfinalni dvoboj z Barcelono, so v ponedeljek krčevito stiskali pesti za Leicester City, da bi ta odščipnil kakšno točko sinjemodrim in tako pred zadnjim kolom v vodstvu obdržal Liverpoolčane. Dolgo je kazalo prav na takšen scenarij, nato pa je udaril izkušeni belgijski branilec Vincent Kompany.

Manchester City je bil na dvoboju z lisicami boljši tekmec, a nikakor ni našel poti mimo obrambe gostov. Ti so imeli na začetju drugega polčasa celo lepo priložnost, da pridejo v vodstvo, a je strel Jamesa Maddisona končal mimo vrat. Leicester je deloval dobro v obrambi, nekaj napak pa je pokril vratar Kasper Schmeichel. A tudi ta je naposled klonil.

In to na kakšen način! V 70. minuti je daleč od gola do okroglega usnja prišel Kompany, stekel nekoliko bližje, nato pa močno udaril po žogi. Belgijčev strel je bil izjemno natančen, končal je tik pod prečko v levem zgornjem kotu Schmeichelovih vrat. To je bil sicer prvi zadetek kapetana Manchester Cityja po 13 mesecih in celo njegov prvi strel na gol izven kazenskega prostora po decembru 2013.

jurgen klopp Švica kliče Šport To je izrekel pred štirimi leti, bo prelomil obljubo?

V 87. minuti je imel sicer izjemno priložnost za izenačenje nekdanji nogometaš sinjemodrih Kalechi Iheanacho, a je nigerijski napadalec v dvoboju ena na ena z vratarjem Edersonom žogo poslal mimo vrat.

Z zmago je Manchester City na lestvici znova prehitel Liverpool, pred zadnjim kolom pa ima spet točko prednosti. Liverpool bo naslednjo nedeljo gostil Wolverhampton, City pa bo gostoval pri Brightonu, ki si je v tem kolu že zagotovil obstanek v Premier League.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice