Šport > Nogomet
15 ogledov

50 milijonov za sabotažo Ronaldovega podaljšanja

Cristiano Ronaldo Portugalska reprezentanca Obidos priprave EPA
Osrednji španski dnevnik je poročal o novi ofenzivi Manchester Uniteda v smeri zagotovitve uslug Cristiana Ronalda.

Osrednji španski dnevnik El País, ki se v primerjavi s športnimi dnevniki, kot sta Marca ali AS, precej manj ukvarja s špekulacijami glede nogometnih prestopov, je poročal o novem poskusu Manchester Uniteda, da na Old Trafford vrne Cristiana Ronalda.

Angleži naj bi bili Portugalcu prek različnih virov plačati 50 milijonov evrov, da ne podaljša pogodbe z madridskim Realom. Trenutna se mu izteče leta 2015 in tako bi Rdeči vragi že januarja 2015 z Ronaldom lahko sklenili dogovor, ki bi ga v naslednjem prestopnem roku brez odškodnine pripeljal nazaj v Manchester. Do sestanka med predstavniki nogometaša in angleških prvakov naj bi prišlo še ta teden.

Časa je še dovolj

Portugalec bi bil takrat star 30 let in bi z lahkoto oddelal še eno dolgoročno pogodbo. Tudi United bi plačal manj, kot bi moral odšteti sedaj, le da bo Cristiana dobil dve sezoni kasneje. V primeru, da bi najboljši strelec Reala dal jasno vedeti, da ne želi ostati v Madridu po letu 2015, pa bi bilo cena gotovo bolj sprejemljiva že naslednje poletje. 

Tudi Ronaldo bi z novimi milijoni kompenziral izostanek prihodka, ki bi se mu odrekel, če se ne odloči za novo, precej donosnejšo ponudbo Los Blancos. Portugalec še vedno ni podaljšal pogodbe s španskimi podprvaki. Pred tedni je informacije, da je povsem blizu podpisa, odločno demantiral z zapisom na družabnem omrežju. 

V igri tudi Rooney?

V preteklih dneh se je veliko govorilo tudi o menjavi Wayne Rooney - Cristiano Ronaldo, pri tem pa bi Angleži dodali še 70 milijonov evrov. Ronaldo naj bi resno razmišljal o vrnitvi na Old Trafford. Pri tem mu resen pomislek predstavlja upokojitev njegovega "nogometnega očeta" Sira Alexa Fergusona, ki ga je nadomestil David Moyes.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.