Šport > Nogomet
1145 ogledov

80-milijonski vratar, ki brani, preigrava, zabava gledalce ...

Alisson Epa
Liverpool je težje od pričakovanega premagal Brighton, junak tekme pa je bil vratar Alisson, ki je v 88. minuti obranil nemogoče. Že pred tem pa je dokazal, da lahko tudi z nogo konkurira najboljšim na svetu.

Liverpool je odlično odprl novo sezono. Tri zmage iz treh tekem brez prejetega zadetka dajo naslutiti, da ekipa Jürgena Kloppa novo sezono nadaljuje v formi, s kakršno je končala prejšnjo.

Loris Karius Tržnica Šport Tragična figura finala morala zapustiti klub

V lovu na različne trofeje pa jim tokrat pomaga tudi novi vratar. Gre za Brazilca Alissona Beckerja, katerega so Liverpoolčani iz Rome pripeljali za astronomskih 78 milijonov evrov, toda zanekrat se jim je nakup še kako obrestoval, saj je bil poleg Mohameda Salaha, strelca edinega zadetka, junak zadnje tekme.

Proti Brightonu se je na Anfieldu pričakovala lahka zmaga, toda v junaka se je pretvoril prav Alisson, ki je v 88. minuti reševal vse tri točke.

Gosti so namreč preko Nemca Pascala Großa imeli idealno priložnost, da rezultat izenačijo, ko je Alisson z izjemnim vratarskim refleksom nekako uspel obraniti svoja vrata.

Toda to ni bilo vse!

Alisson, kateri je dokazal, da se mu po žilah pretaka prava brazilska kri, je nekajkrat demonstriral svojo mirnost in samozavest, ko so ga nasprotni napadalci pritiskali, medtem ko je imel žogo v svojih nogah, a je vsakič rutinirano odreagiral.

Ko pa ga je pritisnil Anthony Konockaert, je igralca Galebov preigral s pravo malo mostrovino.

Liverpool je resda za Alissona izkrcal neverjetnih 80 milijonov evrov, toda dobili so vratarja, ki brani nemogoče, rešuje točke, preigrava, zabava gledalce ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.