Šport > Nogomet
24 ogledov

Abramovič odpira denarnico za Blanca?

blanc barthez francija Reuters
Kot eden od kandidatov za trenerja Chelseaja, ki se bo ob 20.45 v četrtfinalu Lige prvakov začel meriti z Benfico, se omenja tudi Laurent Blanc, zdajšnji francoski selektor.

Chelsea išče dolgoročnega trenerja in Laurent Blanc, selektor reprezentance Francije in njen nekdanji kapetan, je zadnje kandidatovo ime, ki so ga mediji izstrelili v javnost. Roman Abramovič očitno kani odpreti denarnico, saj naj bi po poročanju goal.com Blancu ponujal kar slabih 12 milijonov evrov letno (10 milijonov funtov), kar bi ga poneslo na vrh lestvice najbolje plačanih trenerjev v Premier League. Najljubši Abramovičev kandidat naj bi bil sicer Pep Guardiola, na Stamford Bridgeu pa niso pozabili niti na ero Joséja Mourinha.

Blanc, ki mu pogodba s francosko zvezo poteče po Euru 2012, se tako pojavlja kot nekakšen kandidat s klopi. Interes Chelseaja pa bi ta lahko spretno izrabil pri pogajanjih s svojimi zdajšnjimi delodajalci. Blanc naj bi se v soboto o zanimanju Londončanov pomenkoval s svojimi prijatelji v Bordeauxu na praznovanju 40-letnice Cristopha Dugarryja.

V svoji igralski karieri je sicer Blanc, kapetan galskih petelinov v času njihovega najglasnejšega kikirikanja in obredni poljubljevalec vratarja Fabiena Bartheza, nastopal za Montpellier, Napoli, Nimes, Saint-Ettiene, Auxerre, Barcelono, Marseillle, Inter in nazadnje Manchester United, kjer je sklenil kariero leta 2003. Tri leta je kot trener vodil Bordeaux, od leta 2010 pa selektorjuje francoski reprezentanci.

Liga prvakov, osmina finala, prvi tekmi, 20:45:

Apoel Nikozija – Real Madrid
Benfica – Chelsea

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.