Šport > Nogomet
12 ogledov

Albanski selektor: "Stanje v ekipi ni dobro"

albanija islandija tirana EPA
Albanski selektor, Italijan Gianni De Biasi, je pred večernim obračunom s Slovenijo razkril nekatere vtise po petkovem porazu z Islandijo in načrte za današnjo tekmo. Nocoj zadnja bitka na stadionu Qemal Stafa. Stojanović pozna nasprotnika in njegov način igre.

"Ne le igralci, tudi sam sem bil po tekmi in porazu z Islandijo (1:2) zelo razočaran in jezen. Moram poudariti, da stanje v ekipi pred tekmo s Slovenijo ni dobro, moralo bi biti boljše. A moje delo je, da izvlečem maksimum," je za uvod dejal Gianni De Biasi, Italijan na klopi Albanije, ki je na čelu "orlov" od lanskega leta.

Nekdanji trener Udineseja in Torina je pred oktobrskima preizkušnjama napovedoval vseh šest točk. Danes torej pričakuje zmago nad Slovenijo, do katere pa čuti spoštovanje, tudi zato, ker Albanci naše izbrane vrste v petih poizkusih niso premagali še nikoli. "So solidna ekipa z nekaj inteligentnimi in hitrimi igralci. Moramo se izogniti napakam, oni so pogumna in osredotočena ekipa, zelo so nevarni. Moramo se jim zopertaviti tudi z željo in voljo po dobrem rezultatu."

Albanski mediji pričakujejo spremembe predvsem v obrambi, ki se proti Islandiji ni izkazala. "Vseh pet golov, ki smo jih prejeli v kvalifikacijah, je bilo poceni prejetih, po naših napakah. Iščemo rešitve v obstoječem kadru, a moramo vedeti, da nimamo Messija ali Ronalda. Želja vseh nas je Brazilija, to se mora videti na terenu," je zaključil De Biasi.

Slovenija Švica Slaviša Stojanović | Avtor: Boštjan Tacol Boštjan Tacol
Vreme kreira ekipo

Tudi naše strokovno vodstvo je dobro pripravljeno na tekmo. "Igrajo na preskok, na silo, iz česar znajo zabiti gol. To ne pomeni, da niso tehnično dobri. So fizično močni, predvsem v zadnji liniji in tudi v napadu, proti Islandiji so prejeli dva naivna gola, enega iz avta, drugega s prostega strela, drugače pa so diktirali ritem v drugem polčasu," je pred tekmo osnovne informacije o domačinih strnil naš selektor Slaviša Stojanović.

Prvo postavo je težko napovedati, tudi zaradi vremena. "Določene stvari je treba pogledati s taktičnega vidika. Odvisno je tudi od tega, v kakšnem stanju bo igrišče. Če bo vse pod vodo, bo treba malce bolj razmisliti, v nasprotnem primeru je bolj ali manj vse jasno," je na to temo povedal Slave. Boštjana Cesarja bo v obrambi nadomestil Dominic Maroh, pojavlja se še dilema, ali zaigrati z napadalcem Zlatkom Dedićem, ali ofenzivnim vezistom Kevinom Kamplom.

Današnja tekma bo zadnja na stadionu Qemal Stafa v Tirani, objekt je že pred leti postal zastarel in kmalu bo reprezentanca dobila novo domovanje. Slovenija je imela podobno izkušnjo s stadionom za Bežigradom, kjer je na 'poslovilni' tekmi klonila proti Hrvaški (0:1).

Komentarjev 1
  • bober123 17:26 16.oktober 2012.

    Spoštovani! Vaš komentar smo izbrisali, ker kršite Kodeks komentiranja. Uredništvo Žurnal24