Šport > Nogomet
2792 ogledov

Ali je Leicesterov napadalec namerno zgrešil ter podaril Cityju naslov?

Kelechi Iheanacho
Nekdanji nogometaš Manchester Cityja bi v 87.minuti tekme proti svoji bivši ekipi lahko postal heroj Liverpoola, a je po katastrofalnem zaključku naslov praktično na pladnju serviral svoji nekdanji ekipi.

Samo še ena zmaga deli nogometaše Manchester Cityja od novega naslova državnih prvakov. Ekipa Pepa Guardiole je nekako na silo izvlekla tri točke s tekme proti Leicester Cityju, zahvaljujoč spektakularnemu zadetku Vincenta Kompanyja v 70. minuti.

Vincent Kompany Za naslov Šport 13 mesecev ni zadel, zdaj pa tale mojstrovina

V pravega junaka za navijače Cityja pa se je poleg njihovega kapetana pretvoril tudi nekdanji napadalec Meščanov ter trenutni nogometaš Leicester Cityja, Kelechi Iheanacho, ki je dres sinjemodrih nosil med leti 2015 in 2017.

Mladi Nigerijec je v igro vstopil v 80. minuti, da bi po zaostanku Lisic povečal napadalne ambicije svojega kluba. Prav Iheanacho pa je imel v 87. minuti najlepšo priložnost na tekmi, katero je po mnenju mnogih (predvsem navijačev Liverpoola) namerno zapravil.

Iheanacho, ki je bil pred vratarjem Edersonom sam kot duh, je nekako nonšalantno udaril po žogi, ki je odletela daleč mimo gola, priložnost za izenačenje pa je tako kot Liverpoolovo upanje na tako težko pričakovani naslov splavala po vodi.

City ima po novi zmagi namreč 95 točk, kar je sicer zgolj točko več kot Liverpool, toda do konca prvenstva jih čaka le še gostovanje pri neprepričljivem Brightonu. Liverpool lahko tako le upa, da Cityju spodrsne, medtem ko sami premagajo zelo neugoden Wolverhampton.

Nad Iheanachom in zapravljeno priložnostjo ni bil navdušen niti trenurni trener Leicestra ter nekdanji strateg Liverpoola, Brendan Rodgers: "Moral bi to zabiti. To sem mu tudi povedal po tekmi. Na velikih tekmah se vam ne ponudi veliko takšnih priložnosti. Bila je zelo tesna tekma, dobro smo opravili svoje delo v obrambi. Nasprotnik ni imel priložnosti, mi pa tudi ne. Toda tisto, ki se nam je ponudila, bi morali izkoristiti. On to ve!"

Nezadovoljstvo trenerja nad svojim napadalcem pa ne bo v veliko uteho navijačem Liverpoola, ki so že začeli s kovanjem teorij zarote in so mnenja, da je Nigerijec namerno zapravil priložnost proti svoji nekdanji ekipi.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice