Šport > Nogomet
13812 ogledov

"Ali nam mora res ta mali trol Modrić vse pokvariti?"

Šport: "Ali nam mora res ta mali trol Modrić vse pokvariti?" Epa
Danski kolumnist se je po zmagi Hrvaške nad Dansko razpisal o učinku Luke Modrića.

Hrvaška nogometna reprezentana je v Københavnu sinoči premagala Dansko (1:0) ter po porazu in remiju na prejšnjih dveh tekmah vknjižila prvo zmago v letošnji sezoni lige narodov.

V danski prestolnici so zadnji svetovni podprvaki dosegli pomembno zmago v svoji skupini, mož odločitve je bil Mario Pašalić. Soigralec Josipa Iličića pri italijanski Atalanti je edini gol na srečanju dosegel v 69. minuti.

Kockasti se v prvem polčasu tekme na stadionu Venue Parken  niso proslavili, razmerje moči pa se je močno na spremenilo na začetku drugega dela , ko je selektor Zlatko Dalić na zelenico poslal dva svoja aduta - Luko Modrića in Matea Kovačića.

Če je Hrvaška pred tem le stežka parirala danskim nogometašem, je bila po vstopu omenjenega dvojca, kateremu se je pridružil še Josip Stanišić, vsaj za razed boljša reprezentenca.

 | Avtor: Epa Epa

O učinku nekdanjega dobitnika zlate žoge se je po tekmi razpisal danski kolumnist Jyllands-Postena Jesper Engman, ki je hrvaškega vezista primerjal z mitološkim bitjem.

"Vse je bilo nared za novo zmago, Kasper Schmeichel je občinstvu pošiljal poljude, vsi so bili nasmejani, navijači so prepevali in pričakovali smo gol Danske. Hrvaška je v prvem polčasu delovala zlomljeno. Potem je moral v igro vstopiti nogometni trol Luka Modrić in vse pokvariti. Pokazal je, kaj pomeni biti vodja in kako prevesiti tehtnico. Z njegovim vstopom v igro se je vse spremenilo. Hrvaška je zaigrala bolje in dosegla gol, Schemichel ni več pošiljal poljubov, občinstvo je ostalo brez besed in nikomur več ni bilo do smeha. Kaj je zdaj to? Ali mora res ta mali trol, pobudnik preobrata njegovega moštva, priti k nam in nam pokvariti zabavo?" je zapisal Engman.

Luka Dončić | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice