Šport > Nogomet
12020 ogledov

Pojasnjen izvor skrivnostne luknje na zelenici

Reševalni pas/Twitter
Nenavaden pojav je zaznamoval zaključek tekme lige narodov med Avstrijo in Dansko.

Avstrijska nogometna zveza je v izjavi za javnost sporočila, da bo dvoboj med Avstrijo in Francijo na sporedu v predvidenem terminu, torej v petek ob 20.45. Na stadionu Ernst-Happel na Dunaju se je namreč na zadnji tekmi pojavila luknja, po temeljitem pregledu pa so Avstrijci zagotovili, da se težave ne bodo ponovile.

Zelenico je preiskovalna skupina avstrijskih strokovnjakov temeljito pregledala s posebnimi rentgenskimi žarki, a težav ni našla. Glavni razlog za pojav luknje pa je bilo obilno deževje, so še zapisali pri francoski tiskovni agenciji AFP.

 | Avtor: Epa Epa
"Uefa je prižgala zeleno luč za petkov obračun," AFP povzema pisanje avstrijske nogometne zveze. Na zelenici se je ob koncu obračuna med Avstrijo in Dansko pojavila okoli 30 cm globoka luknja, fotografije pa so hitro preplavile družbena omrežja.

"Najverjetnejša razlaga za pojav je bilo kopičenje vode pod zemljo zaradi narasle reke Donave. To je povzročil naliv v noči z nedelje na ponedeljek. Pritisk vode na zelenico je nato povzročil veliko luknjo," so sporočili Avstrijci.

Dodali so še, da bodo zagotovili okoli 1000 kvadratnih metrov nadomestne zelenice v primeru, da bi se težave v petek na razprodani tekmi proti svetovnim prvakom ponovile, še piše AFP.

To sicer niso bile edine težave na stadionu Ernst-Happel, saj je bil ponedeljkov dvoboj med domačini in Danci zaradi izpada elektrike prestavljen za 90 minut.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice