Šport > Nogomet
1502 ogledov

Kek: Mogoče je čas za spremembe od vrha navzdol

matjaž kek Profimedia
Slovenija potolčena iz Srbije, z veliko vprašanji za Norveško.

Slovenska nogometna reprezentanca je tudi po drugi tekmi lige B v ligi narodov brez točkovnega izkupička. Po Švedski je izbrance Matjaža Keka na domačem terenu ugnala Srbija. Splošna ocena je, da je bila predstava Slovenije slaba, tako da je tudi sam selektor pod vprašaj postavil svojo prihodnost.

"Ta tekma ima veliko stičnih točk s tisto ob porazu v Splitu proti Hrvaški, tekma, na kateri moraš pokazati 'jajca'. Sicer pa sem jaz za vse odgovoren, vodim in postavljam ekipo in to res ni bilo dobro. Proti Švedom je še bilo nekaj dobrega, tokrat pa ne, ni bilo dostojno ravni tekmovanja," je dejal Kek.

"Tukaj je vse na dlani, čigava je odgovornost. Je pa tudi stvar igralcev in samega pogleda v ogledalo," je nadaljeval Kek in dodal: "A če jaz to vodim in sem odgovoren, tu ni treba veliko filozofirati."

Dragan Stojković Opeval zmago Šport Srbski selektor: "Slovenija ni bila slaba, mi smo bili toliko boljši" Novice: "Razmišljal sem o tem, da imam vsega dovolj" - Matjaž Kek Kek razočaran: Šport "Razmišljal sem o tem, da imam vsega dovolj"

Sam je na novinarski konferenci po tekmi priznal, da je razmišljal o tem, da je pač dovolj in da bo treba po tekmah v četrtek z Norveško v gosteh in nato s Srbijo v nedeljo doma resno pogledati v prihodnost.

"V tem času, ko sem se vrnil nazaj na selektorsko mesto, ni bilo nobenih težav z disciplino igralcev, prizadevnostjo, odzivnostjo, tudi med igralci je vzdušje dobro. Ampak potem pa pride takšna tekma in vse, kar si delal, gre v nič. Mogoče bo treba poiskati nova imena, mogoče narediti spremembe od vrha navzdol. Upam, da se vsi zavedamo, kako smo izgledali proti Srbiji," je še povedal Kek.

Matjaž Kek | Avtor: Profimedia Profimedia

Poudaril je tudi, da bi se morali igralci mogoče večkrat "sfajtati", "vse je zapakirano v nek dober odnos, vsi pridni, krasni, na igrišču, ko bi morali nekaj pokazati, pa tega ni".

Zdaj bo naslednja preizkušnja še toliko težja, a hkrati priložnost pokazati se v boljši luči. V Oslu bo v četrtek igrala proti Norveški, pri kateri blesti hitri in močni napadalec Erling Haaland. Z njim na čelu je ta skandinavska ekipa stoodstotna.

Norvežani so v uvodnem krogu z 1:0 zmagali v Srbiji, nato pa še v četrtek z 2:1 na Švedskem. Vse tri gole za Norvežane je prispeval Haaland.

Šport: Stroga enajstmetrovka in hiter protinapad pokopala Slovence. Jan Oblak Liga narodov Šport Slovenija v Beogradu v prvem polčasu izenačila, nato pa... Miha Zajc Liga narodov Šport Stroga enajstmetrovka in hiter protinapad pokopala Slovence

Z Norveško se je Slovenija doslej merila devetkrat in enkrat zmagala, dvakrat remizirala in šestkrat izgubila. V gosteh pri tej reprezentanci je še brez pozitivnega izida.

Seznam Norveške:

  • vratarji: Oerjan Nyland (Reading), Andre Hansen (Rosenborg), Sten Grytebust (Aalesund);
  • branilci: Leo Skiri Oestigaard (Brighton & Hove Albion), Stefan Strandberg (Salernitana), Birger Meling (Rennes), Julian Ryerson (Union Berlin), Fredrik Andre Bjoerkan (Hertha BSC), Marius Lode (Schalke 04), Andreas Hanche-Olsen (Gent), Marcus Holmgren Pedersen (Feyenoord), Brede Moe (Bodo/Glimt);
  • vezisti: Morten Thorsby (Sampdoria), Mathias Normann (Norwich City), Sander Berge (Sheffield United), Martin Oedegaard (Arsenal), Mohamed Elyounoussi (Southampton), Jens Petter Hauge (Eintracht Frankfurt), Patrick Berg (Lens), Dennis Johnsen (Venezia), Fredrik Aursnes (Feyenoord), Mats Moeller Daehli (Nürnberg);
  • napadalci: Joshua King (Watford), Erling Haaland (Borussia Dortmund), Kristian Thorstvedt (Genk), Alexander Soerloth (Real Sociedad), Veton Berisha (Viking).
Komentarjev 1
  • poku 12:44 07.junij 2022.

    Pozdravljeni, sem finančna oseba, ki nudi pomoč pri izposoji denarja med posamezniki kratkoročno in dolgoročno v razponu od 5.000 do 1.500.000 evrov v 72 urah po 3% letno obrestno mero. Kontaktiraj nas: pecniksuzana0@gmail.com