Šport > Nogomet
52 ogledov

Alves želel darovati jetra Abidalu

eric abidal EPA
Francoski branilec Éric Abidal je razkril, da mu je nekdanji soigralec pri Barceloni Dani Alves v času zahrbtne bolezni nesebično priskočil na pomoč.

Nekdanji nogometaš Barcelone Éric Abidal je lani prestal presaditev jeter, nato pa se v slogu pravih šampionov vrnil na nogometne zelenice.

Francoski nogometaš se z Barcelono ni uspel dogovoriti za podaljšanje pogodbe, njegovih uslug pa so si zaželeli pri AS Monacu, ki igra v najmočnejši francoski ligi.

Bayern München ni želel tvegati

Abidal po slovesu od Barcelone ni skrival razočaranja nad odločitvijo svojega nekdanjega kluba in razkril, da mu španski prvoligaš v času bolezni ni izplačeval honorarja. ''Z Barcelono nimam nobenih težav. Vse je urejeno. Njihova plat zgodbe drži in moja prav tako. Nekega dne se bom vrnil v Barcelono,'' je povedal Abidal in zanikal govorice, da si ni želel igrati pod vodstvom Tita Vilanove.

Francoz je namreč dejal, da bi ga Pep Guardiola zagotovo obdržal v ekipi, španski strateg pa ga je želel pripeljati tudi v Bayern. ''Ne bom zanikal, da si me je želel v Bayernu. Kar se je zgodilo, ni bila njegova odločitev. Stvar je zapletena, tudi zaradi mojega zdravstvenega stanja. Bayern ni želel tvegati in to povsem razumem,'' je povedal Abidal.

Alves pravi altruist

Francoski reprezentant je dober prijatelj Danija Alvesa, ki bo v spomin na nekdanjega soigralca nosil številko 22. Njuno prijateljstvo pa sega veliko globje. ''Moj odnos z Danijem sega mnogo globje od menjave številke. Ko sem moral na operacijo, se je ponudil, da daruje del svojih jeter. Seveda to ni prišlo v poštev, saj je profesionalni nogometaš. Najin odnos sega globje od prijateljstva,'' je zaključil Abidal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.