Šport > Nogomet
222 ogledov

Andraž Struna v New York?

Andraž Struna Andraž Struna.
Bliža se konec poletnega prestopnega roka v večini evropskih držav.

Nogometni branilec Andraž Struna je po neuspešni škotski avanturi v vrstah nogometnega kluba iz Edinburgha Hearts ostal brez kluba.

Kot je danes poročal portal nogomania.com, se za usluge 28-letnega Primorca zanimajo onstran Atlantika, v nogometnem moštvu New York City, ki igra v elitnem severnoameriškem profesionalnem nogometnem prvenstvu MLS.

Struna, nogometaš je tudi njegov mlajši brat Aljaž, je v slovenski ligi igral za kluba Portorož Piran in Koper. Skupno je v prvi slovenski ligi odigral 58 prvenstvenih tekem in dosegel en gol. Med letoma 2011 in 2013 je igral za Cracovio v poljski ligi, nato za PAS Giannina v grški ligi do januarja 2017, ko je prestopil v škotski Heart of Midlothian. Pri Hearts pa ni izpolnil pričakovanj kluba, ki s Slovencem ni podaljšal sodelovanja.

Za slovensko reprezentanco je debitiral 15. avgusta 2012 na prijateljski tekmi proti romunski reprezentanci, prvi gol pa je dosegel 25. marca 2016 na kvalifikacijski tekmi proti reprezentanci San Marina.

V ameriškem klubu, njegov trener je sloviti Patrick Vieira, iščejo bočnega branilca, Struna pa naj bi, če bodo Američani zadovoljni, podpisal pogodbo, s katero bi si zagotovil daljše sodelovanje. Najprej bi seveda z Američani podpisal pogodbo za zgolj tri mesečno preizkusno obdobje oziroma do konca tamkajšnjem sezone v MLS.

Dare Vršič Izgubljeni sin Šport Maribor z okrepitvijo za Ligo prvakov

Fink posojen Cracovii

Slovenski nogometaš Matic Fink bo v sezoni 2017/18 kot posojen nogometaš turškega drugoligaša Rizesporja igral za poljskega prvoligaša Cracovio, poroča nogomania.com.

Fink, ki je pred tem igral za Olimpijo in Interblock, bo tako že sedmi Slovenec, ki bo v sezoni 2017/18 igral v elitni poljski ligi. Le malo pred njim se je iz ljubljanske Olimpije v Jagiellonio preselil Nemanja Mitrović, člani poljskih prvoligašev pa so še Sandi Arčon (Gornik Zabrze), Goran Cvijanović (Korona Kielce), Saša Živec, Uroš Korun (Piast Gliwice) in Boban Jović (Slask Wroclaw). Finkov soigralec pri Cracovii pa bo tudi nekdanji nogometaš Kopra in Domžal Miroslav Čovilo.

Monaco našel zamenjavo za Mbappéja v Jovetiću

Andraž Struna | Avtor: Profimedia Andraž Struna. Profimedia

Francoski nogometni prvak AS Monaco je potrdil, da se je okrepil s črnogorskim reprezentantom Stevanom Jovetićem, ki v klub iz kneževine prihaja iz italijanskega Interja, z novimi delodajalci pa je podpisal štiriletno pogodbo. Jovetić je v Monaco prišel kot zamenjava za Kyliana Mbappéja, ki naj bi bil tik pred megalomanskim prestopom v PSG.

Monaco in Inter nista razkrila, koliko je vreden prestop napadalca, francoski mediji pa poročajo o znesku okrog 10 milijonih evrov.

"Zelo vesel sem, da sem tu. AS Monaco je velik klub, ki je v prejšnji sezoni igral v polfinalu lige prvakov in je osvojil francoski pokal. V ekipi so odlični igralci, zato sem izbral Monaco," je ob prestopu dejal Jovetić.

Sedemindvajsetletnik je v svoji karieri igral v Srbiji za Partizan, v Italiji za Fiorentino in Inter, v Angliji za Manchester City in v Španiji za Sevillo.

PSG in Monaco naj bi bila dogovorjena za prestop Mbappéja, ki bo Parižane stal 180 milijonov evrov plus bonuse. S tem bi Mbappé postal drugi najdražji prestop v nogometni zgodovini za Brazilcem Neymarjem, za katerega so prav tako pri PSG katalonski Barceloni v začetku meseca odšteli rekordnih 222 milijonov evrov.

Wimmer v Stoke za 19 mio. evrov

Avstrijski reprezentančni branilec Kevin Wimmer je podpisal petletno pogodbo z angleškim nogometnim premierligašem Stoke Cityjem za odškodnino v vrednosti 19,3 milijona evrov, so danes poročali angleški mediji. Štiriindvajsetletnik je po prihodu v Premier League dve sezoni igral za Tottenham Hotspur.

Wimmer je začel igrati za Linz, njegov prvi tuji klub pa je bil od leta 2012 nemški Köln, kjer je bil soigralec slovenskih reprezentantov Miša Brečka in Dominica Maroha.

ousmane dembele Barcelona Šport Predstavitev 105-milijonske okrepitve se je sprevrgla v farso

Schick bo kariero nadaljeval pri AS Romi

Italijanski nogometni prvoligaš AS Roma se je tudi uradno okrepil s češkim napadalcem Patrikom Schickom. Kot poročajo italijanski mediji, si je Roma Schicka za sezono 2017/18 izposodila od Sampdorie, po njej pa ga bo morala odkupiti.

Kluba sta se dogovorila, da bodo Rimljani za posojo plačali pet milijonov evrov, za dokončen prestop pa še devet milijonov evrov. V pogodbi so tudi različni bonusi, vredni do osem milijonov evrov, ob tem pa bo morala Roma februarja 2020 Sampdorii odšteti še 20 milijonov evrov. Če bo Roma Schicka prodala pred 1. februarjem 2020, bo Sampdoria upravičena do 50 odstotkov odškodnine oziroma do 20 milijonov evrov, če bo vsota odškodnine nižja.

Če se bo vse to uresničilo, bo prestop skupno vreden 42 milijonov evrov, kar bi bil rekord rimskega kluba. Zdaj ga še vedno drži prestop Gabriela Batistute iz leta 2001, ko so Rimljani Fiorentini odšteli 36 milijonov evrov. Upoštevajoč inflacijo, bi ta znesek zdaj znašal - še vedno rekordnih - 47,9 milijona evrov, sodeč po spletni strani Calcio e Finanza.

Schicka si je sicer pred tem želel Juventus, ki se je že dogovoril za 30,5 milijona evrov odškodnine, a je nato dogovor propadel zaradi srčnih težav, ki so jih odkrili na zdravniškem pregledu. Teh težav Schick sicer nima več.

Naby Keita Prestop Šport Nov denarni rekord postavili tudi pri Liverpoolu

Mor odšel v Vigo

Turški nogometni reprezentant Emre Mor je okrepil španskega prvoligaša Celto iz Viga. Dvajsetletni krilni nogometaš je podpisal petletno pogodbo.

Za Mora, za katerega so se zanimali tudi pri Interju, Torinu in Fiorentini, Milanu in Laziu, bo Celta Borussii Dortmund, kjer je Mor nazadnje igral, plačala 13 milijonov evrov odškodnine, v prestop pa je vključenih še nekaj bonusov, kar bi lahko znesek povečalo na 25 milijonov evrov, poroča spletna stran football-espana.net.

Höwedesa le še zdravniški pregled loči od Juventusa

Italijanski nogometni prvak Juventus iz Torina bo po sredinih zdravniških pregledih podpisal pogodbo z Nemcem Benediktom Höwedesom, poroča Sky. Nemški branilec bo v sezoni 2017/18 za Torinčane igral kot posojen nogometaš Schalkeja 04.

Juventus bo za posojo plačal 3,5 milijona evrov, po koncu pa ga lahko odkupi za dodaten milijon in pol evrov.

Juventus pa zapušča Kwadwo Asamoah, ki se za štiri milijone evrov seli h Galatasarayu.

Gabigol v Benfico

Italijanski nogometni prvoligaš Inter iz Milana je soigralca nekdanjega slovenskega reprezentanta Samirja Handanovića, Brazilca Gabriela "Gabigola" Barboso, do konca sezone posodil portugalski Benfici, poroča Sky Sport Italia.

Za Gabigola, ki je v Inter prestopil lani za 29,5 milijona evrov iz Santosa, a za italijanski klub ni zbral niti enega ligaškega nastopa, se je zanimal tudi Sporting iz Lizbone, a je ponujal le to, da bi nogometašu plačal avto in stanovanje. Benfica pa mu bo plačala vse, tudi plačo.

Keita iz Lazia k Monacu

Dosedanji nogometaš italijanskega Lazia Keita Baldé Diao bo kariero nadaljeval pri francoskem prvaku AS Monacu. Kot poroča uradna spletna stran Monaca, je Balde Diao podpisal pogodbo do junija 2022.

Senegalec, ki je nove delodajalce stal 30 milijonov evrov in do pet milijonov evrov bonusov, je pri Monacu nekakšna zamenjava za Kyliana Mbappéja, ki se seli k Paris St. Germainu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.