Šport > Nogomet
341 ogledov

Nov denarni rekord postavili tudi pri Liverpoolu

Naby Keita EPA
Pri angleškem velikanu razmišljajo o graditvi ekipe tudi za daleč vnaprej.

Letošnji poletni nogometni prestopni rok se končuje, bržčas bo do 31. avgusta "padel" še kakšen odmeven prestop, nekateri klubi pa že zdaj gradijo prihodnost. Liverpool je tako že sklenil prestop za leto 2018, ko se bo iz Leipziga na Anfield preselil 22-letni Naby Keita.

Kot poročajo otoški mediji, bo prestop Gvinejca rekorden za Liverpool, upoštevajoč vse pogodbene dodatke naj bi bil vreden 48 milijonov funtov oziroma 62 milijonov evrov. Zdravniški pregled bo Keita opravil v naslednjih dneh, potem pa podpisal pogodbo, ki bo začela veljati 1. julija 2018.

Keita je po odhodu iz domovine najprej igral za ekipo iz Salzburga, lani pa se je preselil v sestrski klub bogatega pokrovitelja Red Bulla v Nemčijo. Strateg Liverpoola Nemec Jürgen Klopp je tega vezista že dolgo spremljal, Keita je bil na vrhu njegovega seznama želja. Po nekaterih podatkih iz Nemčije naj bi imel Klopp pri pogajanjih za prestop Keitaja na voljo 80 milijonov evrov.

Doslej je Liverpool največ plačal za Andyja Carrolla, ki je leta 2011 iz Newcastla prišel za 35 milijonov funtov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice