Šport > Nogomet
150 ogledov

Liverpool se vrača med elito, Verbiču ni uspelo

emre can, liverpool EPA Strelec prvega in tretjega zadetka za Liverpool Emre Can.
Liverpool je odločilnem krogu kvalifikacij izločil Hoffenheim in se po treh letih spet uvrstil v Ligo prvakov. Benjamin Verbič je s Kobenhavnom premagal Qarabag, a se je zaradi prejetega gola doma poslovil od tekmovanja.

Nogometna Liga prvakov je nocoj dobila svoj okvir. V letošnje elitno nogometno tekmovanje so se prebili še nogometaši Liverpoola, moskovskega CSKA, lizbonskega Sportinga, Karabaha in Apoela iz Nikozije.

Med Slovenci se od tega tekmovanja poslavlja Benjamin Verbič, ki se je s Koebenhavnom veselil zmage nad Karabachom z 2:1 (1:0), gostje pa so na domači tekmi v Azerbajdžanu slavili z 1:0. Odrešujoči gol za goste je v 64. minuti dosegel Južnoafričan Ndlouva.

Liverpool je prepričljivo dobil tekmo z nemškim Hoffenheimom s 4:2 (3:1), zmagovalec dvoboja pa je bil praktično znan po 20 minutah, ko so gostitelji na Anfieldu povedli že s 3:0.

Steaua je dvoboj s Sportingom začela optimistično, potem, ko je v preteklem tednu iztržila remi - 0:0. Ob polčasu so bili pri izidu 1:1 sicer v prednosti gostje, ki so v drugem delu razbili Romune in z zmago s 5:1 prepričljivo napredovali.

Z 2:0 (1:0) nad švicarskim Young Boys je bil prepričljiv tudi moskovski CSKA.

Žreb skupin:

1. boben: Real Madrid, Bayern München, FC Chelsea, Juventus Torino, Benfica Lizbona, AS Monaco, Spartak Moskva in Šahtjor Donejeck

2. boben: FC Barcelona, Atletico Madrid, Paris Saint-Germain, Borussia Dortmund, FC Sevilla, Manchester City, FC Porto in Manchester United

3. boben: SSC Napoli, Tottenham Hotspur, FC Basel, Olympiakos Pirej, RSC Anderlecht, AS Roma, Bešiktaš Istanbul in FC Liverpool

4. boben: Feyenoord Rotterdam, Maribor, RB Leipzig, Celtic Glasgow, Sporting Lizbona, Apoel Nikozija, Karabah Agdam in CSKA Moskva.

Liga prvakov, playoff, povratne tekme:

CSKA Moskva - Young Boys 2:0 (1:0) /1:0/
Šenikov 45., Dzagoev 65.

FCSB - Sporting CP 1:5 (1:1) /0:0/
Morais 20.; Doumbia 13., Acuna 60., Martins 64., Dost 75., Battaglia 88.

Kobenhavn - Qarabag 2:1 (1:0) /0:1/
Santander 45., Pavlovic 66.; Ndlovu 63.
Benjamin Verbič je odigral vseh 90 minut za Kobenhavn.

Liverpool - Hoffenheim 2:1 (3:1) /2:1/
Can 10., 21., Salah 18., Firmino 63.; Uth 28., Wagner 79.

Slavija Praga - APOEL 0:0 (0:0) /0:2/

// - izid prve tekme

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice