Šport > Nogomet
1483 ogledov

Najstniški fenomen dražji od Pogbaja, Bala, Ronalda ...

kylan mbappe EPA
Francoski nogometni prvoligaš PSG naj bi s francoskim prvakom Monacom dosegel dogovor o prihodu najstniške senzacije, Kyliana Mbappeja.

Radijski postaji France Info in RMC sta poročali, da bo PSG za 18-letnega napadalca odštel vrtoglavih 180 milijonov evrov plus bonuse.

S tem bi Mbappe postal drugi najdražji prestop v nogometni zgodovini za Brazilcem Neymarjem, za katerega so prav tako pri PSG katalonski Barceloni v začetku meseca odšteli rekordnih 222 milijonov evrov.

Kljub drugačnim poročilom - Mbappeja so si srčno želeli tudi pri madridskem Realu - so pri Monacu mladega napadalca konec tedna pustili na klopi na tekmi prve lige proti Marseillu, ki jo je Monaco dobil kar s 6:1. Mpabbe po tekmi ni želel odgovarjati na novinarska vprašanja Canal Plusa.

kylian mbappe Megalomanski znesek Šport Bomba iz Španije: dogovorjen najdražji prestop vseh časov?

Po poročanju francoskega športnega dnevnika L'Equipe se bo Mbappe sprva PSG pridružil kot posojen igralec, po letu dni pa bo zares prestopil v vrste pariškega kluba.

"Monaco in PSG sta v nedeljo dosegla dogovor o posoji Kyliana Mbappeja k PSG z možnostjo nakupa za 180 milijonov evrov," so zapisali pri omenjenem športnem časniku in dodali, da ga zdravniški pregled čaka že danes zjutraj.

Z dogovorom o posoji bodo pri PSG, ki je v katarski lasti, nekako izigrali pravila Uefinega finančnega fair playa, ki je po mnenju številnih zatajil že pri prestopu Neymarja.

Mbappe je minulo sezono na 44 tekmah dosegel 26 golov, v Ligi prvakov je zadel tudi proti Manchester Cityju, Borussii Dortmundu in Juventusu.

Osemnajstletnik bo postal drugi najdražji nogometaš v zgodovini. Na prvem mestu je Neymar (222 milijonov), sledita Ousmane Dembele (105) in Paul Pogba (105), prvo peterico pa zaokrožujeta Gareth Bale (100) in Cristiano Ronaldo (94).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice