Šport > Nogomet
18 ogledov

Aršavin poleti zapušča Arsenal

andrej aršavin EPA
Dolgoletni trener Arsenala Arsene Wenger je potrdil, da ruski napadalec Andrej Aršavin poleti zapušča londonski klub. Angleški prvoligaš je leta 2009 ruskemu Zenitu izplačal slabih 18 milijonov evrov odškodnine, Aršavin pa se na stadionu Emirates ni pretirano naigral.

Andrej Aršavin bo v poletnem prestopnem roku zapustil Arsenal, je potrdil Arsene Wenger, francoski strateg, ki že od leta 1996 sedi na klopi londonskega kluba. Po nekaterih informacijah naj bi Aršavin razmišljal o koncu športne kariere, čeprav so takšne navedbe za zdaj še neuradne.

''Ob koncu sezone mu poteče pogodba in nato se bo odločil, kaj želi narediti. Ne verjamem, da bo ostal, saj premalo igra,'' je povedal Wenger in dodal: ''Moram mu dati javno priznanje. Vsako sezono dela s popolno predanostjo in služi kot dober zgled vsem ostalim. Če bi z njim delali vsak dan, bi ga spoštovali zaradi njegove predanosti.''

arsene wenger | Avtor: EPA EPA
Aršavin je od leta 2000 do 2009 igral za ruski Zenit, nato pa se je manj kot uro pred iztekom januarskega prestopnega roka dogovoril za prestop k Arsenalu. Londončani so ga sredi sezone 2011/2012 posodili Zenitu, glavni razlog za takšno odločitev pa naj bi bila Aršavinova želja, da obdrži mesto v ruski izbrani vrsti. Pred začetkom letošnje sezone se je vrnil k Arsenalu in oktobra lani odigral svojo 100. premierligaško tekmo.

Wenger naj bi se po pisanju otoških medijev zanimal za nakup Ashleya Williamsa, branilca Swanseaja, vendar Francoz zanika kakršnekoli kadrovske težnje, saj se želi prej prebiti na četrto mesto angleške lige. ''Ne morem ustaviti špekulacij. V tem ni nobene resnice. Niti približno se ne zanimamo za prestope. Osredotočeni smo na naslednjo tekmo. Zame je najbolj pomembno, da imam dobro ekipo in igralce. Poleti bomo morali okrepiti ekipo na pravih položajih, a v tem trenutku ni pravi čas za to. Živeti in delati moramo v sedanjosti. Čaka nas resna naloga, in to je ostati osredotočen ne prihajajočih tekmah,'' je povedal Wenger, ki se je letos zaradi slabih rezultatov topničarjev znašel pod velikim pritiskom navijačev angleške ekipe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.