Šport > Nogomet
22 ogledov

Athletic Bilbao razmišlja o tožbi Bayerna

Javi Martinez EPA
Iz španskega kluba sporočajo, da resno razmišljajo o tožbi proti velikanu nemškega nogometa. Bayern iz Münchna naj bi s Javijem Martinezom, ki je zapustil Baske in se preselil v Nemčijo, opravili zdravniški pregled brez privolitve španskega kluba.

Predsednik uprave španskega prvoligaškega kluba Athletic Bilbao Josu Urrutia razmišlja o vložitvi tožbe proti nemškemu nogometnemu klubu Bayernu iz Münchna zaradi zapletov, povezanih s transferjem njihovega nekdanjega igralca Javija Martineza.

bayern gol müller | Avtor: EPA EPA
Španski nogometni reprezentant je za rekordni znesek nemške Bundeslige, 40 milijonov evrov, prestopil k nemškemu nogometnemu velikanu iz Münchna, po tem ko je prekinil sodelovanje s klubom iz baskovskega Bilbaa. Martinez je z Bayernom podpisal petletno pogodbo in postal najdražji prestop nemškega prvenstva, ki obeležuje svojo 50-letnico.

Javi Martinez | Avtor: Reuters Reuters
V Bilbau niso bili zadovoljni z Martinezovim odhodom, zdaj pa celo razmišljajo o iskanju pravice na sodišču. Predsednik kluba Urrutia Bayernu očita, da je igralec opravil zdravniški pregled pred podpisom pogodbe brez privolitve kluba iz Bilbaa. Martinez je postal najdražji prestop v Bundesligi. Pred tem je bil to odhod Edina Džeka iz Wolfsburga v Manchester City, ki je bil vreden 37 milijonov evrov, Mario Gomez pa je iz Stuttgarta v Bayern prestopil za 30 milijonov evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.