Šport > Nogomet
68 ogledov

Barukčić: "Sanje Milan, realnost Evropa"

mateo barukčić Osebni arhiv
Up prihodnosti. Sedemnajstletni vratar Brava 1 Interblocka Mateo Barukčić že član izbrane vrste do 19 let.

"V prihodnosti si vsekakor želim zaigrati v eni izmed petih najmočnejših lig v Evropi. Seveda sanjam, da bi zaigral za Milan, za katerega navijam, a neka realnost bi bil verjetno eden izmed evropskih klubov," je svoje cilje in sanje v karieri predstavil mladi vratar Mateo Barukčić.

Zdaj v drugi ligi ...

Že v tej sezoni bi branil za Bravo 1 Interblock, a mu je nastope preprečila poškodba kolena. "Operacija je bila uspešna, rehabilitacija napreduje dobro," je povedal Barukčić, ki je z načinom dela pri ljubljanskem drugoligašu zadovoljen. "V Interblocku sem zelo zadovoljen. Delam z odličnimi trenerji. Tudi pogoji so odlični, za vse je poskrbljeno. Nič nam ne manjka. Glede na to, da je klub v drugi slovenski ligi, je vse zelo dobro organizirano," je dejal in dodal: "Morda mi manjka še nekaj odločnosti, sicer pa menim, da sem kar dobro duševno in telesno pripravljen. Z menoj je delal priznani trener za mlade vratarje Mihael Obrez; zdaj odlično sodelujeva z Janezom Strajnarjem." Njegov vzornik pa je legendarni Gianluigi 
Buffon.

... a tudi že v tujini

Barukčić je že opravil tudi s preizkušnjami v tujini. "Bil sem pri Fulhamu, Dinamu, Heerenveenu in Freiburgu. To je bila zame velika izkušnja, lepa nagrada za to, kar sem počel do zdaj. Na lastne oči sem se prepričal, kako se dela v večjih klubih v Evropi. Zame je velika čast, da sem sploh lahko obiskal takšne klube," je še dejal 17-letnik, ki pa že brani za reprezentanco do 19 let. "To je zame veliko priznanje, saj branim v leto starejši generaciji. Pravzaprav sem v dosedanji karieri na to še najbolj ponosen. Veliko mi pomeni tudi državni naslov v kategoriji U-14, saj smo takrat z Bravom prvič nastopili v prvi ligi in nato bili že v prvo najboljši."

"Čaka ga še precej dela"

V kategoriji do 14 let ga je vodil trener Tomaž Petrovič, ki je pred to sezono prevzel mesto prvega trenerja pri pomlajenem Interblocku. Mladi strateg o Barukčiću meni: "Mateo je zelo perspektiven. Kljub le 17 letom si je nabral že nekaj izkušenj, to pa potrjuje tudi vpoklic v reprezentanco do 19 let. Sicer ga čaka še precej dela, če želi napredovati in dozoreti. Dobro mu gre tudi v šoli."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.