Šport > Nogomet
38 ogledov

Bavarci zavrnili dostop angleškim novinarjem

Daily Mirror Bastian Schweinsteiger You Dirty Schwein Facebook
Novinarji angleških časnikov The Sun in Daily Mirror ne bodo smeli poročati iz Allianz Arene, ko se bosta v sredo na povratni tekmi četrtfinala Lige prvakov tam pomerila Bayern München in Manchester United.

Bavarski klub se je za zavrnitev akreditacij odločil zaradi, po njihovem mnenju, žaljivih naslovov v obeh časnikih po prvi tekmi med Manchester Unitedom in Bayernom na Old Traffordu. Spomnimo: tekma se je ob dominaciji Bavarcev končala z remijem (1:1), edini gol za goste je zabil Bastian Schweinsteiger. Nemški reprezentant je ob koncu srečanja dobil tudi izključujoči drugi rumeni karton, potem ko je spotaknil Wayna Rooneya.

Schweinsteiger je ob odhodu z igrišča Rooneyu očital simuliranje, nekaj krepkih pa je povedal tudi sodniku. The Sun je izšel z napisom "You Schwein" (Schwein je nemška beseda za svinjo, nadimek nogometaša Bayerna pa Schweini, op. a.), medtem ko je šel Daily Mirror še dlje in je na naslovnico z veliki rdečimi črkami zapisal "You Dirty Schwein" (Ti umazana svinja, op. a.).

"Nespoštljivo in diskriminatorno"

Bayern je obsodil oba časopisa in jima očital "nespoštljivo in diskriminatorno osebno žalitev", njunim novinarjem pa zavrnil prošnjo za obisk Allianz Arene. Die Roten so ob tem zapisali še, da povsem sprejemajo kazen, ki so ga zaradi žaljivega transparenta dobili s strani Uefe in zaradi katere bodo morali Bavarci na povratni tekmi zapreti eno od tribun, a da želijo enake standarde za vse.

Poudarili so še, da je glavna beseda Uefe v zadnjih letih "spoštovanje" in da jo vsi igralci v Ligi prvakov nosijo tudi na dresih. Četa Pepa Guardiole je sicer velik favorit pred povratnim srečanjem, saj je United letos v slabem stanju, pestijo pa ga tudi poškodbe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.