Šport > Nogomet
16 ogledov

Bayern priznal: želeli smo si Wengerja

arsene wenger EPA
Pred povratno tekmo Lige prvakov med Arsenalom in Bayernom in Münchna je v javnost pricurljala novica, da je želel nemški gigant v preteklosti v svoje vrste zvabiti trenerja topničarjev Arsena Wengerja. Arsenal bo v sredo na Allianz Areni poskušal spreobrniti zaostanek 1:3, ki so si ga priigrali na stadionu Emirates.

Uli Hoeneß, predsednik nemškega Bayern Münchna, je razkril, da je velik oboževalec Arsena Wengerja. Francoza na povratni tekmi Lige prvakov proti Bayernu čaka misija nemogoča, saj topničarji lovijo dva gola zaostanka, za nameček pa so Nemci kar trikrat zadeli v gosteh. ''Nekajkrat smo ga poskušali zvabiti k Bayernu. Še preden je odšel na Japonsko (1995), sva s Franzom Beckenbauerjem šla v Nico, kjer smo se pogovarjali o prestopu, vendar se je vseeno odločil za Japonsko,'' je povedal Hoeneß.

Wenger se je leta 1996 vrnil iz deleže vzhajajočega sonca in se pridružil Arsenalu, kjer je ostal vse do današnjega dne. ''Bili smo presenečeni. Po prihodu z Japonske je šel k Arsenalu in ko smo v naslednjih letih iskali trenerja, smo vedno pomislili tudi nanj. Zelo je resen, močan in dobro razume igro. Ostal je zvest Arsenalu, kar je lepa lastnost. Res pa je, da smo ga hoteli videti pri Bayernu,'' je dodal 61-letnik.

Priložnost zamujena, ne vrne se nobena

Uli Hoeneß | Avtor: EPA EPA
Podpis pogodbe s Pepom Guardiolo, ki bo prihodnje leto vodil Bayern, je dokončno zaprl vrata Wengerju. ''Ponosni smo, da smo podpisali z njim. To je fantastično za Bundesligo. Težava je le, da tvega tako Bayern kot Pep. Letos bomo osvojil naslov, zato bo pritisk zelo velik. Z Guardiolo na čelu lahko samo osvajaš lovorike, nič drugega. Jupp Heynckes je opravil fantastično delo in Guardiolo bomo ocenjevali po tem, kar bo storil v prihodnji sezoni,'' je zaključil Hoeneß.

Bayern proti Arsenalu brez poškodovanega Riberyja

 

Bayern München je pred sredino povratno tekmo osmine finala lige prvakov proti Arsenalu ostal brez francoskega zvezdnika Francka Riberyja. Član vodilnega moštva bundeslige si je poškodoval levi gleženj na zadnji prvenstveni tekmi proti Fortuni Düsseldorf.

 

Kako dolgo bo Ribery odsoten, še ni jasno, namesto njega pa bo najverjetneje zaigral Nizozemec Arjen Robben, ki je okreval po poškodbi in je danes že treniral s soigralci. Proti Arsenalu pa bosta manjkala še kaznovana Bastian Schweinsteiger in Jerome Boateng.

Komentarjev 1
  • Štajerc3 19:21 11.marec 2013.

    Na Anfildu? Koliko jaz vem, igra Arsenal na Emiratesu :))