Šport > Nogomet
210 ogledov

Bećiri priznal prirejanje rezultatov

Drogba Neuer žoga gol enajstmetrovka Finale Liga prvakov Bayern Chelsea München Reuters
Slovenski nogometaš Erdžan Bećiri je priznal, da je sodeloval pri prirejanju rezultatov slovenske in hrvaške lige. S tem se je želel predvsem finančno okoristiti, sodišče pa mu je dosodilo osem mesecev zapora.

Osmih mesecev pa Bećiri ne bo odslužil v zaporu, namesto tega bo namreč opravil 480 ur družbenokoristnih del. Poleg tega bo moral plačati kazen v višini 1.646 evrov, še poroča Večer.com.

Nekdanji nogometaš Maribora, Ivančne Gorice, Zadra in Nafte se je finančno okoristil z obračunom med Dravo in Nafto, ki so ga Ptujčani izgubili z rezultatom 4:1. Dokazi v kazenskem postopku so bili tako obremenjujoči, da Bećiriju ni preostalo drugega, kot da preprosto prizna in se s sodiščem dogovori za kazen. Tekma med Nafto in Dravo je bila dolgo tarča namigovanj o prirejanju rezultatov, zgodba pa je zdaj dokončno potrjena.

Na zatožno klop bi morali sesti še Dušan Bogdanović, Mario Cvrtak in Dragan Mihelič, ki pa se na sodišču niso pojavili. Bogdanović se sojenja ni mogel udeležiti, ker trenutno igra v Indoneziji, medtem ko je Cvrtak obsojen na zaporno kazen v Nemčiji, zato je ostal brez potnega lista. Mihelič pa je v preiskovalnem priporu, prav tako v Nemčiji, kjer mu bodo sodili zaradi prirejanja rezultatov, so zapisali na Večer.com.

Komentarjev 1
  • Slodrifter 12:25 17.julij 2012.

    človek se je verjetno okoristil za par 100.000 €, plačal bo čuka pa pol, pa še sedel ne bo, opravljal bo kao družbeno koristna dela. pa daj ne me fukat pizda. jaz grem v tem trenutku sedet za 12 mescov, ...prikaži več če pridem ven bogatejši za par 100.000 €. goni se u 3pm slovenija