Šport > Nogomet
4945 ogledov

Beckhamova poteza glede Ukrajine navdušila milijone

David Beckham Instagram
David Beckham je v nedeljo prepustil Instagram-račun ukrajinski zdravnici.

Nekdanji angleški nogometni zvezdnik David Beckham je svoj doseg na družbenih omrežjih ciljno uporabil, da bi pritegnil pozornost na položaj ljudi v Ukrajini.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by David Beckham (@davidbeckham)

V nedeljskem videu na Instagramu je pojasnil: "Danes prepuščam svoje kanale družbenih omrežij Irini, vodji porodnišnice v Harkovu." Beckhamu sicer prek Instagrama sledi 71,6 milijona ljudi.

Harkov porodnišnica | Avtor: Instagram Instagram

Na Beckhamovem računu nato zdravnica Irina, ki je vodja regionalnega perinatalnega centra in otroška anesteziologinja v več kratkih posnetkih oziroma storiejih prikazuje prizore bolnišničnega dela v vojnih razmerah.

"Danes vam bom pokazala, kako delamo v času vojne in kdo smo postali v vojnem času," je dejala med posnetki, na katerih so nosečnice in novopečene matere v kletnih prostorih, medtem ko novorojenčkov z intenzivne nege zaradi aparatov, od katerih so odvisni, niso mogli evakuirati v klet.

Zdravnica Irina, katere priimka ne izvemo iz posnetkov, je dejala še, da zdaj vsi delajo 24/7 in da "verjetno tvegamo svoja življenja, vendar o tem ne razmišljamo".

"Prosim, dajte vse od sebe, da podprete organizacije, ki pomagajo ljudem v vojnih razmerah, da podprete ljudi, kot je Irina," je nekdanji nogometaš, ki je ambasador UNICEF-a od leta 2005, dejal v svojem videu in poudaril, da je želel v ospredje postaviti "neverjetno delo" zdravniškega osebja sredi ruske invazije.

Mesto Harkov, drugo največje ukrajinsko mesto, se nahaja na vzhodu Ukrajine, nedaleč od ruske meje, in je že tri tedne tarča ruskih napadov.

Vse posnetke iz ukrajinske bolnišnice si lahko pogledate tukaj.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice