Šport > Nogomet
207 ogledov

"Bil sem osramočen, klub je preverjal, če sem nor"

Chelsea, Tottenham, Danny Rose EPA
Težki časi za angleškega reprezentanta.

Nogomet ima po mnenju angleškega reprezentanta Dannyja Rosa pred sabo še dolgo pot v odnosu do psihičnih obolenj. Osemindvajsetletni nogometaš Tottenhama je lani odkrito spregovoril o depresijah in posledice nato občutil na lastni koži, poroča agencija dpa.

V dogovarjanjih z drugim klubom so mu od tam sporočili: "Radi bi se srečali s tabo, da preverimo, da nisi nor." Zadevo je Rose razkril na omizju televizije BBC, ki sta se udeležila tudi angleški selektor Gareth Southgate in nekdanji nogometni zvezdnik Thierry Henry.

"Bil sem osramočen. Vem, da ne glede na to, kaj sem prestal, lahko opravim svoje naloge na igrišču. Še vedno vsakič dam na zelenici od sebe 100 odstotkov," je še dejal nogometaš.

Southgate je spregovoril predvsem o psihičnih pritiskih, ki so jim izpostavljeni nogometaši. Sam je prepričan, da to pogosto negativno vpliva tudi na igro. "Videl sem nogometaše, ki v igri niso več uživali. Zato je pomembno, da ustvarimo okolje, kjer bodo nogometaši stvari lahko preizkušali in pokazali svoje sposobnosti."

lucas moura Beg od tolp in drog Šport Pri PSG so ga odslovili, zdaj s tremi goli prinesel finale Londončanom

Southgate je opisal tudi lastno travmo, potem ko je leta 1996 v polfinalu evropskega prvenstva zapravil enajstmetrovko na tekmi z Nemčijo in je Anglija ostala brez finala. Kot je povedal, se je za več dni "zakopal" v hiši, da bi se izognil pozornosti medijev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice