Šport > Nogomet
10 ogledov

Birsa upa na dolgo kariero v Torinu

Slovenija Švica Valter Birsa Boštjan Tacol
Slovenski nogometni reprezentant Valter Birsa se je kot novopečeni član Torina predstavil italijanskim medijem. Birsa v novi klub prihaja kot posojeni nogometaš drugega italijanskega prvoligaša Genove. Birsa v Torinu upa na bolj vidno vlogo.

Valter Birsa se je po nesrečni prvi sezoni v Serie A, kjer v Genovi ni dobil veliko minut za igranje, preselil v Torino, k istoimenskemu klubu. Na tiskovni konferenci je 26-letni slovenski reprezentant dejal, da v Torino ni prišel le do julija 2014 – takrat ga bo lahko klub tudi odkupil –, ampak upa na dolgo kariero v klubu.

"Izjemno vesel sem, da sem tukaj. Žal mi je načrte nekoliko skazila poškodba na reprezentančni akciji, zaradi česar bom kratek čas odstoten. Govoril sem z zdravnikom, hitro bom spet na igrišču," je italijanskim medijem zaupal Primorec in izrazil zadovoljstvo nad trenerjem Giampierom Venturo, ki naj bi znal določiti najboljšo vlogo za vsakega nogometaša in tako iz vsakega iztisniti njegov maksimum.

"Kariero sem začel kot napadalni vezist, nič me ne bi motilo tudi, če bi me trener lahko pomaknil na desno stran," zaključuje Birsa, ki bo moral zaradi poškodbe počivati tri tedne, a bo ta čas izkoristil za spoznavanje nove sredine.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.